Čuvari baštine i ove godine pokazali bogatstvo narodnih običaja na tradicionalnoj manifestaciji „Pjesmom u jesen“ u Jakšiću /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Uz domaćine Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Slavonija“ iz Jakšića i gostujuća društva Folklorni ansambl Sveta Nedelja, Zavičajno društvo Sinac iz Zagreba, KUD Orač Mala Mlaka, HKUD Hutovo Neum (BiH), KUD Zdenci, KUD Orljava Pleternica i Matica slovačka Kukučin Kuntarić iz Jakšića prikazano je bogatstvo narodnih običaja iz krajeva odakle su došli na tradicionalnoj 18. manifestaciji “Pjesmom u jesen”.

Brojni Jakšićani i gosti iz drugih mjesta pratili su nastupe i izvedbe kojima su se predstavljala kulturno-umjetnička društva i nagrađivali ih pljeskom.

Uz kulturno-umjetnička društva čiji su članovi u narodnim nošnjama prije nastupa na pozornici u povorci prošli ulicama Jakšića, ljepotu slavonske tradicije pokazali su jahači na konjima i ukrašene konjske zaprege.

Pozornost brojnih Jakšićana i njihovih gostiju plijenila je mala svatovska zaprega i poni konjići malenog Luke Leista iz Eminivaca.

Na pozornici su nastupile i učenice Obrtničke škole i predstavile se modnom revijom, a pročitano je nekoliko pjesama o svom zavičaju Mire Šulc.

Prije početka održavanja smotre riječi pozdrava uputio je u ime domaćina predsjednik HKUD-a „Slavonija“ Jakšić, Dario Pažin i sima zaželio dobrodošlicu.

Na isti način uz pohvale organizatoru pozdrave je uputio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović koji je između ostalog istakao kako se u Slavoniji ima što pokazati i u bilo koje doba godine što potvrđuje i tradicionalna manifestacija u Jakšiću „Pjesmom u jesen“.

Ovogodišnju manifestaciju „Pjesmom u jesen“ otvorio je zamjenik načelnika općine Jakšić Mile Barišić koji je zahvalio svima na dolasku posebice onim kulturno-umjetničkim društvima koja su došla iz udaljenijih krajeva.

U nastavku programa nastupili su tamburaši Širok šor iz Slavonskog Broda koji je stvorio ugodnu atmosferu na tradicionalnoj manifestaciji koja će završiti 15.rujna 2019. godine smotrom dječjeg folklora.    

Foto: D. Mirković [FGAL id=261775]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: