Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Čuvaju folklornu baštinu punih 40 godina: KUD "Orljava" Pleternica prikazat će raskoš tradicije, plesa i običaja

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Čuvaju folklornu baštinu punih 40 godina: KUD Požega.eu | Čuvaju folklornu baštinu punih 40 godina: KUD

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





PLETERNICA - Pleternički KUD Orljava u nedjelju, 11.veljače 2018. godine u 18 sati u školskoj sportskoj dvorani u Pleternici proslavlja visokih 40 godina postojanja. Tim povodom obišli smo ih u njihovim prostorima gdje se vrše zadnje pripreme pred nastup.





U odličnoj, slavljeničkoj atmosferi zatekli smo i Gorana Kovačevića, predsjednika KUD-a koji nam je rekao da se nastupi "peglaju" kako bi publici pokazali raskoš tradicije, plesa i običaja.





- Uz nastup naših folkloraša bit će tu i puno drugih i zanimljivih točaka, pozivamo sve da dođu jer trud i rad ovih ljudi koji u ime svih nas čuvaju našu povijest najbolje možemo nagraditi tako što ćemo doći u nedjelju u 18 sati u školsku sportsku dvoranu - istaknuo je Kovačević.





Ulaz je besplatan, a mi smo još uspjeli saznati kako nas uz gajdaški orkestar očekuju i plesovi Korduna, Posavine, Slavonije, Međimurja.

Podsjetimo, Kulturno umjetničko društvo „Orljava“ u Pleternici djeluje kao udruga od 1977. godine i od tada kontinuirano radi. Prije toga društvo djeluje kroz različite sekcije još od 1946. godine. KUD je osnovan zbog ljubavi prema tamburaškoj pjesmi i plesu, te sa željom da se očuva naša folklorna baština.

Nastupajući na različitim smotrama, manifestacijama i koncertima dobili su niz priznanja i nagrada te pohvala za svoj dugogodišnji rad na očuvanju tradicijske kulture i folklorne baštine te nagrade i pohvale na izborima ljepote za paursku nošnju u kategorijama snaša, baja i djevojaka.





























Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo