Četvrti EU projekt požeškog Veleučilišta vrijedan 920 tisuća kuna

Autor: D.K.

POŽEGA – Projekt Rural–Eno–Gastro (REG), koji će trajati narednih 15 mjeseci počevši od 18. lipnja, Veleučilište u Požegi provodit će u suradnji s Veleučilištem iz Slavonskog Broda kojim je povodom potpisan Sporazum tih dviju ustanova u ime kojih su dokument potpisali v.d. dekana požeškog i dekan slavonsko brodskog Veleučilišta dr.sc. Dinko Zima i mr.sc. Josip Jukić.

Vrijednost projekta je 920 tisuća kuna od kojih je 870 tisuća bespovratnih sredstava koji projekt ima za cilj unaprijediti kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

V.d. dekana Veleučilišta u Požegi dr.sc. Dinko Zima

-Riječ je o četvrtom EU projektu koji se provodi na Veleučilištu u Požegi. Evo upravo nam je jedan pri završetku koji je financiran od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta i prvenstveno je usmjeren na promjenu ishoda učenja vezano za primjenu hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Ono što je važno za napomenuti da je u svakom slučaju požeško Veleučilište jedno od rijetkih Veleučilišta i Visokih škola koje je uspjelo dobiti sredstva koja ćemo ovdje nadam se u kompletu uspjeti povući. Riječ je o preko 920 tisuća kuna, a bespovratnih je sredstava oko 870 tisuća kuna – istakao je v.d. dekana Veleučilišta u Požegi dr.sc. Dinko Zima koji je nadalje naglasio kako je u samom sklopu projekta koji se inače provodi u suradnji sa Veleučilištem u Slavonskom Brodu cilj promjeniti ishode učenja na nivou samih programa, a isto tako na nivou kolegija koji se provode na biotehničkim znanostima.

-Dakle, riječ je prehrambenoj tehnologiji, vinogradarstvu, vinarstvu i voćarstvu usmjereno normalnom podizanju kvalitete nastave, kvalitete općenito studenata isto tako i podizanju kvalitete samog nastavnog kadra koji će praktički proći edukaciju upravo o ishodima učenja, ali isto tako o sljubljivanju hrane i vina – dodaje Zima.

-Kroz projekt je moguće ostvariti kupovinu opreme i to u vrijednosti od približno 200 tisuća kuna, a riječ je o e- učionici dakle studenti će je imati mogućnosti koristiti nakon same provedbe projekta, a isto tako je predviđena kupovina laboratorijske opreme više usmjerene za mikrobiološka istraživanja na ova dva studija. Ono što je najbitnije je i dalje usporedba promjena ishoda učenja prema hrvatskom kvalifikacijskom okviru za što smo ustvari i povukli sredstva – rekao je Zima naglasivši da je riječ o 9 nastavnika, 7 nastavnika sa Veleučilišta u Požegi i 2 nastavnika s Veleučilišta u Sl. Brodu i 30 studenata koji će neposredno utjecati na promjenu tih ishoda učenja.

V.d. prodekana Veleučilišta u Požegi dr.sc. Berislav Andrlić

-Ulaganja osim u e-učionice izraditi će se mobilna aplikacija za studente koja će omogućiti studentima od rezerviranja samih ispita, informiranja studenata, slanja kratkih poruka i u sklopu e-učionice studenti će imati mogućnost kontaktiranja sa svojim nastavnicima putem video linka, putem nove tehnologije – rekao je v.d. prodekana Veleučilišta u Požegi dr.sc. Berislav Andrlić koji je naglasio kako će cjelokupna kvaliteta nastave na Veleučilištu svakako podići, prateći nove tehnologije uz naglasak da će doći do promjene samog studija prema  analizama gospodarstvenika i analizama samih studenata, dakle dobiti ćemo povratne informacije i od poduzetnika gdje promjeniti biotehničke studije i pokušati integrirati u njih teme koje su i u naslovu samoga programa tj. projekta eno-gastro tema ruralnog razvoja, teme eno-gastronomije.

Dekan Veleučilišta u Sl. Brodu mr.sc. Josip Jukić

-Mi kao partneri na ovom projektu smo zadovoljni i osobita mi je čast biti partner sa jednim bratskim Veleučilištem koje je u susjednoj županiji. Imamo dugogodišnju suradnju mada mi ne postojimo dugo, deseta je godina od kada Veleučilište u Sl. Brodu postoji, ali cijelo je to vrijeme uska suradnja između Veleučilišta u Požegi i Veleučilišta u Sl. Brodu. S ovim projektom ta suradnja je i proširena. Od strane Veleučilišta u Sl. Brodu u ovom projektu sudjeluju dva nastavnika, a svi nastavnici i svi ostali imati će potporu kompletnog  Veleučilišta u Sl. Brodu, a naravno i mene kao dekana rekao je dekan Veleučilišta u Sl. Brodu Josip Jukić.

Na  svečanosti potpisivanja sporazuma i izlaganju v.d. dekana Veleučilišta u Požegi dr.sc. Dinka Zime bili su nazočni predstavnici udruga vinara s kutjevačkog, vetovačkog i kaptolačkog kraja koji svatko na svoj način surađuje s požeškim Veleučilištem.

no images were found

 

Više iz kategorije