Četvrt stoljeća rada Sportskog ribolovnog društva Požega: Svečanom sjednicom i natjecanjem obilježili visoku obljetnicu /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Ribnjak u Turniću Sportskog ribolovnog društva Požega bio je središnje mjesto proslave 25 godina postojanja i uspješnog rada ove udruge. Veliki jubilej obilježen je Svečanom sjednicom i natjecanjem ribiča na 4. Kupu grada Požege „Lovom ribe udicom na plovak“.

Na proslavu su se odazvali predstavnici 13 ribolovnih udruga iz Požeštine i susjednih županija, predstavnici sponzora, te prerdjsednik županijske udruge ribiča Đuro Makarević i tajnik  Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović.

Sjednicu je otvorio i goste pozdravio Tomislav Gajer, predsjednik požeških ribiča. O radu od osnivanja do danas kraćim referatom se obratio Boris Marković, tajnik udruge.

On je govorio o entuzijazmu nekeolicine ribiča koji su se organizirli na bajeru u Ulici Ante Starčevića u Požegi  te gradnji ribnjaka  iznad naselja Turnić. U četvrt stoljeća rada ova udruga je postala prepoznatljiva i izvan granica Požeštine sudjelujući na  aktivnostima drugih ribolovnih udruga a posebno po ribnjaku bogatom ribom i organizaciji prepoznatljivih ribičkih natjecanja. Trenutno se radi na uređenju ribičke kuće, sadnja drveća i osvjetljavanje ribnjaka, naglasio je Marković u svom izlaganju.

Plaketu Županijskog ribolovnog saveza predsjednik Đuro Makarević predao je predsjedniku jubilaraca Tomislavu Gajeru.

U sportskom dijelu najviše su uspjeha imali gosti iz udruge „Šaran“ iz Stare Gradiške kojima je pripao prelazni pehar Kupa. Njihov ribič Zvonko Pejaković je bio i najuspješniji pojedinac s ulovljenih 24 kilograma ribe. Drugoplasirani su ribiči „Karasa“ iz Rokovaca a treći j „Klen“ iz Nove Gradiške.

Na kraju je održan domjenak i druženje domaćina i gostiju.

Foto: D. Mirković [FGAL id=261131]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: