Cesta Trenkovo – Bankovci asfaltirana, a grad Požega priprema obnovu kolnika na svome dijelu

Autor: Jelenko Topić

Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije prethodnih je tjedana modernizirala lokalnu prometnicu između naselja Trenkovo i Bankovci. Radovi su obuhvatili sanaciju makadamskog kolnika, vrijednost iznosi 1,3 milijuna kuna, a izveli su ih radnici i mehanizacija Osijek –Koteksa d.d..

Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Mijo Jozak

-Izgradnja ove ceste u dužini od 1.600 metara dovršena je sve do administrativnog dijela s gradom Požegom, a širina asfalta je 5 metara uz uređene bankine – rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Mijo Jozak. Ta povezanost više naselja zasigurno je dobrodošla.

Ivica Potočanac, obnašatelj dužnosti načelnika općine Velika

-Dugi niz godina građani su tražili da se asfaltira spoj između Trenkova i Požege, a nakon prošlogodišnjeg zahtjeva prijedlog je usvojen i drago mi je što je došlo do realizacije projekta u kojemu Općina Velika sudjeluje sa 20 posto sredstava  – ističe načelnik te općine Ivica Potočanac.

-Šteta da je 400 metara navedene ceste ostalo bez asfaltnog kolnika – žale nam se mještani Bankovaca. Tvrde da je u pitanju mali dio ka spoju sa županijskom cestom Požega-Krivaj-Biškupci. Stoga smo iz požeške gradske uprave zatražili planove o rješenju tog problema.

-Županijska uprava za ceste izvodi radove sukladno svom Programu rada, a modernizacija prometnice Trenkovo — Bankovci jedna je od njihovih planiranih investicija na području općine Velika u 2020. godini.

Grad Požega nije svojim proračunom planirao modernizaciju opisane dionice prometnice stoga nije u mogućnosti trenutno započeti tražene radove. Zahtjev da se preostalih 400 m prometnice modernizira potpuno je opravdan te će se radovima od strane Grada Požege pristupiti čim se izvrši projektna i financijska priprema, odnosno nakon što se dovrše prethodno preuzete financijske obveze- ističe u odgovoru mag. pol. Mirna Šimunović Svoboda, službenica za informiranje Grada Požege.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88