Čaglinski SDP i HSU dali potporu Ivanu Đurini HNS-ovom kandidatu za načelnika

Autor: DK

blankČAGLIN – Dosadašnji HNS-ov načelnik općine Čaglin Ivan Đurina ponovno je dobio potporu svoje stranke za kandidaturu za čelnog čovjeka izvršne vlasti za što je dobio potporu od još dviju političkih stranaka koje neće imati svoje kandidate, SDP i HSU.

Za sada je Đurina jedini poznat kandidat za načelničko mjesto a kako neslužbeno doznajemo i HDZ također ima svog kandidata kao i HDSSB. Očekuje se da će i dosadašnji članovi HNS-a čaglinske podružnice, bivši predsjednik Željko Garc, sa svojom ekipom također izaći na izbore i odmjeriti snage sa utjecajnim političkim strankama.

Jučer su u čaglinske podružnice SDP-a i HNS-a potpisale koalicijski sporazum a najava je glasnogovornice požeškog HNS-a Tamare Puač da će svoj potpis staviti i predsjednik čaglinske podružnice HSU-a koji je zbog zdravstvenih razloga bio spriječen da dođe na potpisivanje.

blank

Ivan Đurina

-Ovo je jedna kruna jednog rada koji je bio iniciran prijevremenim izborima od nekih članova HNS-a, koji su radili neke stvari, što su iskoristile druge stranke zbog čega smo došli do prijevremenih izbora. Kada sam se kandidirao i na izborima 2013. rekao sam da mi je prioritet učiniti nešto za mještane općine, prvenstveno što se tiče gospodarstva i boljih uvjeta života – rekao je kandidat za načelnika općine Čaglin Ivan Đurina, koji je i do sada obnašao tu funkciju.

Podršku kandidatu Ivanu Đurini daje i SDP koji baš i nije do sada odobravao i podržavao sve ono što je tadašnji načenik Đurina radio u svom mandatu. Neke su se stvari promijenile pa će se vidjeti kakva će biti eventualna buduća suradnja.

blank

Antun Emić, predsjednik SDP-ove čaglinske podružnice

-Prošle smo izbore išli samo sa HSU-om a danas svojim potpisom potvrđujemo da ćemo tu našu koaliciju danas proširiti. Prepoznali smo rad HNS-a i bivšeg načelnika zbog čega ga podržavamo i nadamo se zajedničkoj suradnji jer želimo surađivati i sa HNS-im i sa HSU-om jer nam je to koalicija i na državnoj razini  -rekao Antun Emić, predsjednik čaglinske podružnice SDP-a.

Izbori će za općinskog načelnika i članove Općinskog vijeća održati će se 8. ožujka kada će biti poznato nešto više o tome koga će građani prepoznati i odabrati i hoće li se ići u drugi krug za načelnika ako nitko od kandidata ne dobije više od 50% glasova onih koji budu izašli na izbore.

blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića