Čaglinski osnovnoškolci i njihovi nastavnici ostali zadivljeni ljepotom Nacionalnog parka Krka

Autor: D.K.

NP KRKA / ČAGLIN – Učenici osnovne škole Stjepana Radića Čaglin dobili su besplatan ulaz u Nacionalni park Krka, a razlog tomu je što su uz roditelje čaglinski osnovnoškolci bili uključeni u akciju prikupljanja plastičnih čepova za ,,Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske“.

-Svi smo ostali zadivljeni ljepotom Nacionalnog parka. Nakon obilaska i obveznog fotografiranja tijekom šetnje prekrasno uređenim stazama, odmora i okrijepe, ukrcali smo se na brod koji prevozi posjetitelje od Skradinskog Buka do Skradina. Zaista smo bili zapanjeni ljepotom koja nam je bila pred očima, prirodom koja jednostavno oduzima dah – prepričava nam doživljaje pedagoginja OŠ Čaglin prof. Ljiljana Đurđevi.

Prilika za svih njih 72-oje, učenika i nastavnika, obići i Skradin gradić s oko 3.800 stanovnika koji je smješten na samom ušću rijeke Krke u Jadransko more.

-Prošetali smo gradićem, odmorili u lijepom parku u centru mjesta i okrijepljeni krenuli u autobus. Iako je bilo idealno lijepo i sunčano vrijeme ono nas je pozivalo da se mora polako krenuti prema našoj Slavoniji uz usputno stajanje u Šibeniku koji je prijedlog dala ravnateljica i rado prihvaćen -dodaje predagoginja Đurđević istaknuvši kako su obišli još jedan povijesni i kulturni bisera Domovine.

-Šetnja ili po dalmatinski đir po šibenskim kalama bio je pun pogodak za sve. Naravno i ovdje su se učenici osim ,,selfija“, potrudili u suvenirnicama pronaći poklone za članove svojih obitelji i uspomene na jedan prekrasno i svrhovito proveden dan u Dalmaciji – ističe pedagoginja.

Za sve učenike i njihove nastavnike izlet i posjeta NP Krka i Šibeniku ostati će u dugom pamćenju što im je u svakom slučaju omogućila njihova aktivnost, skupljanje plastičnih čepova u čemu su djeci pomogli i njihovi roditelji.

Kako doznajemo i dalje će čaglinski osnovnoškolci nastaviti sa prikupljanjem plastičnih čepova, a na koju će ih stranu odvesti novi izlet ostaje nam za vidjeti.

Foto: Ivana Mlakar

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: