Čaglinska teretana iznenada prestala s radom

Autor: DK

ČAGLIN – Nakon našeg članka o korištenju teretane u novoj sportskoj dvorani u Čaglinu dobili smo informaciju da je ona zatvorena i da više ne radi. Potvrda tomu je i objava na Facebook stranici Josipa Đurine, sina bivšeg načelnika općine Čaglin Ivana Đurine, kojega je on imenovao još dok je bio na dužnosti privremenim voditeljem teretane. No, nema nikakvog obrazloženja zbog čega je to učinjeno.

Komentari na fb profilu Josipa Đurine

Neki od komentara na Facebok profilu Josipa Đurine

Vidljivi su i brojni komentari na Facebooku na koje je potrebno reagirati, te upozoriti sve one koji nisu znali da je teretana radila bez cjelokupne i potrebne dokumentacije jer ona nije prije početka rada ishođena kod nadležnih institucija. Razvidno je da nije prethodno osigurano funkcioniranje teretane na siguran način niti je ovlaštena tvrtka izvršila potrebne procjene od opasnosti kako bi se otklonile eventualne neželjene posljedice.

Za sve što se prethodno događalo i što je netko samoinicijativno otvorio dvoranu i pustio u rad, treba osuđivati one koji nisu učinili sve ono kako bi se rekreacija na siguran način obavljala bez opasnosti uz ispunjavanje svih zakonskih propisa. Nejasno je da li je uopće obavljen tehnički pregled objekta, te ishođene neophodne dozvole za rad dvorane.

Ostalo je i otvoreno pitanje na kako se naplaćivalo korištenje dvorane i opreme teretane, koja je kupljena proračunskim novcem građana ove nerazvijene i siromašne općine, te na koji je to način sve bilo regulirano.

Prema raspoloživim podacima sve je upitno jer se sumnja na niz zloupotreba što će nadamo se istražiti nadležne državne institucije.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: