Budući kuhari i konobari pokazali svoja umijeća

Autor: D.K.

KUP UGOSTITELJA - za naslovnicuPOŽEGA – U organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Obrtničke škole u Požegi, Udruženja obrtnika Požega te Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika održan je 9. kup ugostitelja sv. Grgur u Obrtničkoj školi Požega.

Na samom početku otvaranja kupa učenice 3. b razreda – krojačice predstavile su se sa svojom kolekcijom koje su same osmislile kreaciju pa su za samo kreativnost zaradile veliki pljesak nazočnih uz oduševljenje svih nazočnih.

Ravnateljica Obrtničke škole Požega prof. Iva Šnajder, kao domaćin, pozdravila je sve nazočne a poseban pozdrav je uputila svim kolegama mentorima i natjecateljima koji su došli prezentirati svoje vještine.

KUP UGOSTITELJA - ravnateljica Obrtničke Škole prof. Iva Šnajder

-Prije nepunih 9 godina, svjesni činjenice da nije dovoljno proći samo formalno obrazovanje za kuhara i konobare, krenuli smo u “avanturu” sa Hrvatskom obrtničkom komorom – Udruženjem obrtnika Požega u organizaciju kupa ugostitelja – istaknula je ravnateljica Šnajder.

Na kup se odazvalo devet škola iz pet županija  Grada Zagreba. Iz godine u godinu dolaze i one škole koje se nisu odazivale i natjecale  jer su prepoznali da je vještina potrebna u njihovom budućem snalaženju na tržištu rada.

Nazočne natjecatelje pozdravili su i predsjednik Udruge obrtnika Požege i potpredsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije  Slavko Rih, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Stipo Barukčić, zamjenik župana Ferdinand Troha i gradonačelnik Požege Vedran Neferović koji je i otvorio 9. kup ugostitelja sv. Grgur.

KUP UGOSTITELJA - gradonačelnik Nerferović - otvara kup-Svima vama danas u ovoj prigodi kada obilježavamo Dan Grada Požege sa nizom aktivnosti doprinosi i ovaj kup koji ne samo da promovira obrtništvo i obrtnička zanimanja već daje i prigodu da 40-ak natjecatelja koji će se danas ovdje natjecati i da pokažu što su savladali i da pokažu s koliko znanja i entuzijazma pristupaju svom budućem pozivu-pri otvaranju kupa naglasio je gradonačelnik Neferović.

KUP UGOSTITELJA - disciplina slobodni stilPrije početka natjecanja učenici Obrtničke škole Toni i Dino Pedić i Slavko Topalušić demonstrirali su jednu od najpopularnijih disciplina slobodni stil žonglirajući sa bocama što je mnogima velika želja ali rijetko ostvariva.

Kupu se odazvalo 45 natjecatelja koji su se natjecali u više kategorija, priprema slatkog jela, priprema slanih jela, pripremanje kratkih barskih mješavina: pripremanje barskih mješavina u električnom mješaču, Sommelier junior.

Rezultati su slijedeći: Pripremanje slatkog jela: 1. Martin Prugovečki i Ružiica Kukavica iz Osijeka ; 2. Katarina Šalić i Ramon Di Carlo iz Đakova ; 3. Ines Skec, Antun Belša iz Pitomače. Pripremanje slanih jela: 1. Marina Vuk i Marina Mlikotić iz Bjelovara ; 2. Ines Skec i Antun Belđa iz Pitomače ; 3. Katarina Mutabdžić i  Ana Jelić iz Županje. Pripremanje kratkih barskih mješavina: 1. Mateija Janček iz Pitomače ; 2. Danijela Abramović iz Osijeka, 3. Anđelko Jelaš iz Zagreba. Pripremanje barskih mješavina u električnom mješaču: 1. Helena Grizelj iz Virovitice; 2. Ines Habus iz Osijeka ; 3. Slavko Topalušić iz Požege. Sommelier junior: 1. Ivan Marinjak iz Osijeka ; 2. Marko Grgić iz Županje ; 3. Marko Đurina iz Požege.

Očekujući deseti kup duboko je uvjerenje ocjenjivačke komisije da će biti još bolja kvaliteta pripreme jela i još veća dostignuća koja se najviše mogu postići ako natjecatelj, u ovom slučaju učenika ima ljubav prema svom zanimanju.

 pogledajte foto galeriju

no images were found

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot