Brojnih priredbi nema ovog ljeta – je li baš tako treba biti ili je koronavirus nekima izgovor za nerad?!

Autor: DK

Festival graševine u Kutjevu, Ivanjski krijes i Požeško kulturno ljeto u Požegi, Cvjetići glazbe, Lidas  i Konjički turnir u Pleternici, smotra Čuvajmo običaje zavičaja i Najduži stol u Velikoj, Ribarska večer u Vetovu, Bekteške ljetne noći u Bektežu samo su jedan dio poznatih manifestacija koje su se proteklih godina i desetljeća organizirale žirom Zlatne doline.

Ovog ljeta ništa od toga nema jer ovim prostorima vlada potpuno zatišje i letargija.

Nepovoljni epidemiološki uvjeti i preporuke zdravstvenih stručnjaka razlog  su svim organizatorima za otkazivanje navedenih manifestacija. No, je li baš tako?

Nije teško kroz nekoliko minuta jednostavne potrage na internetu vidjeti što se događa oko nas. U velikoj većini susjednih gradova kao da nema koronavirusa jer se održavaju brojni ljetni sadržaji. A uz to nema ni informacija o rastu broja zaraženih!

Slavonski Brod, Našice, Nova gradiška, Slatina i još neki gradovi imali su tijekom lipnja i srpnja dosta manifestacija i to uglavnom na otvorenom. Stoga je svakome od nas bjelodano jasno da se to moglo odraditi i u požeškom kraju, dakako uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Teško se oteti dojmu da je ova situacija nekima izgovor za nerad jer se čini da su oni jedna dočekali da imaju pokriće zbog čega su nešto odgodili i otkazali popuno za ovu godinu.

Upitno je da li je pandemija koronavirusa smokvin list za pokriće nečijeg ne rada. Upitno je nadalje da li je to dostatan i razumljiv izgovor za organizatore koji su čisti amateri, a pogotovo za one koji za svoj rad u ovoj oblasti mjesečno primaju pozamašne iznose.

Foto: Arhiva, ilustracija, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »