Brojni likovnjaci iz cijele zemlje stigli na 5. Likovnu koloniju požeške „Vile Velebita“

Autor: Jelenko Topić

Ličko zavičajno društvo „Vilka Velebita“ iz Požege po peti puta je organiziralo svoju Likovnu koloniju koja je ove godine okupila 25 likovnjaka iz raznih dijelova naše zemlje. Na taj način oni nastavljaju bogatim aktivnostima na kulturnom planu svoga grada.

-Većina sudionika je ovdje već petu godinu, ljudi nam se vraćaju, a to govori u prilog tvrdnji kako se ugodno osjećaju. Trudimo se na razini našeg amaterizma pružiti domaćinsku uslugu, a umjetnici nama, kroz ovo jednodnevno druženje podare ono što su stvorili. Nadam se da ćemo imati još jednu vrsnu kolektivnu izložbu od ovih radova koji će biti danas ostvareni – istakao je u pozdravnoj riječi sudionicima predsjednik „Vile Velebita“ dr. Josip Fajdić i najavio u listopadu  izložbu radova s prošlogodišnje kolonije. Namjeravaju  radove prezentirati i šire tj. izvan Slavonije”.

-Nadam se kako će i ova likovna kolonija biti plodonosna kao prethodne. Uvjeren sam kako će ova lijepa tradicija živjeti i dalje, a vama zahvaljujem što ste došli u naš grad, što ćete ovdje ostaviti dio svog umjetnički opus, sliku našeg grada onako kako ju vi vidite – kazao je pozdravljajući likovnjake zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Sudionici su potom otišli na više lokacija u gradu i okolini gdje su stvarali svoje likovne radove koje će ostaviti u fundusu „Vile Velebita“.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: