Brojne voćinske pješake-hodočasnike i ove godine ugostili lovci “Jelena” na Leštatu /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Više od 500 pješaka hodočasnika po više desetljetnoj tradiciji rano jutros su se iz Stražemana zaputilo prema marijanskom svetištu Gospe Voćinske među kojima su bili oni mlađi ali stariji iz župa Katedralnog, Zapadno-slavonskog i Posavskog arhiđakonata.

Nakon višesatnog pješačenja zastali su na lokaciji Leštat pod Papukom gdje ih svake godine kod lovačkog doma dočekaju i ugoste članovi Lovačkog društva „Jelen“ iz Požege. Tu su bili i brojni uglednici i gospodarstvenici među kojima i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te gradonačelnik Požege Darko Puljašić koji su pozdravili i srdačno se susreli s brojnim hodočasnicima vjernicima zaželjevši im sreću na dugom putu.

Lovci domaćini hodočasnike su počastili pecivom, kolačima, grožđem i mineralnom vodom nakon čega su nastavili pješačiti u Voćin.

Prema riječima Borisa Janića u organizaciji Lovačke udruge „Jelen“ pripomogli su čelnici i članovi još nekih lovačkih udruga požeškog kraja, te Požeško-slavonska županije, grad Požega, Pleternica i Kutjevo, općine Kaptol, Brestovac, Čaglin, Velika i Jakšić, Spinot, Lovački savez županije, Hrvatske šume, Elektro team, Ožujsko pivo, Alles, HEP, L projekt d.o.o., Hrvatske šume i dr.

Doprinos je dalo i OPG Vinogradarstvo Baraba vlasnika Zvonka Svobode iz Kaptola dopremivši kao i ranijih godina 50 kilograma grožđa.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »