Brojne delegacije položile vijence i zapalile svijeće povodom Dana državnosti uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Uz predstavnike braniteljskih udruga vijence su položili i svijeće zapalili povodom Dana državnosti Republike Hrvatske na Trgu 123. brigade, predstavnici Požeško-slavonske županije predvođeni županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, načelnici općina Keptol i Velika, Mile Pavičić i Vlado Boban, predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske predvođeni načelnikom Željkom Grgićem, predstavnici Hrvatske vojske predvođeni zapovjednikom požeške Vojarne brigadirom Matom Tomaševićem te delegacije političkih stranaka, požeško-slavonskog HDZ-a na čelu s prof. dr. sc. Željkom Glavićem i požeško-slavonskog SDP-a predvođeni Mitrom Obradovićem.   

-Danas, na 30. obljetnicu uspostave Hrvatskog sabora i hrvatske domovine, nas suvremenike stvaranja Republike Hrvatske obuzima osjećaj ponosa i časti. Drago mi je da smo vratili Dan državnosti na ovaj datum, 30. svibnja, koji je saživio u narodu. Zahvaljujem se svim braniteljima, svima koji su dali svoje živote, svima koji su stvarali domovinu Hrvatsku. Možda nije onakva kakvu su sanjali branitelji, ali na nama je i generacijama koje dolaze iza nas da tu domovinu izgrade na temeljima prvih promišljanja dr. Tuđmana. I danas smo pokazali kako smo ostali jedinstveni i kako Hrvati vole svoju domovinu Hrvatsku – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Obilježavajući Dan državnosti požeški gradonačelnik Darko Puljašić osvrnuo se na ponovno obilježavanje 30.svibnja kao Dana državnosti.

-Sretan sam što je to ponovo 30. svibnja, dan koji se posebno pamti u hrvatskoj povijesti i koji obilježava puno toga. Proslavimo ovaj dan koji je izuzetno važan za sve nas, najbolji među nama dali su svoje živote za ovo što imamo i nemojmo ih nikada zaboraviti – proučio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Molitveni zaziv uputio je za sve preminule koji su utkali svoje živote za neovisnu Hrvatsku katedralni župnik preč. Mladen Štivin.

Foto: D. Krstanović [FAG id=275377]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88