Brojna priznanja iz cijelog svijeta za njemačke ovčare

Autor: Jelenko Topić

DRŠKOVCI – Uzgajivačnica pasa pod nazivom Kennel Gim iz Drškovaca bavi se uzgojem pasa od 1977 godine. Za izuzetne uspjehe u uzgoju pasa dodijeljena su mnoga priznanja. Početak uzgoja bio je sa pasminom šarplaninac gdje su uzgojili oko pedeset nacionalnih, dvadeset internacionalnih, osam europskih i šest svjetskih šampiona, pa su sa tom pasminom postali poznati diljem svijeta.

 -Njemačke ovčare koje smo pratili kao najzahtjevniju i najinteresantniju pasminu u svijetu, ozbiljno smo počeli uzgajati 1994. godine, te vjerujemo da doprinosimo kvalitetnom razvoju ove pasmine kako u našoj zemlji, tako i u svijetu- kaže vlasnik Goran Rokić, umirovljenik iz Drškovaca, te dodaje da im je  u ovim godinama osnovni cilj bio doći do najboljih i najtraženijih krvnih linija u svijetu i pokušati stvoriti što jače genetski matično stado, što vjerujemo da nam je i uspijelo, a što ćete moči i vidjeti na našoj stranici.

Njihovi psi su već osvajali titule SIEGERA na najjačim natjecanjima pod naszivom „HZS“ Hrvatske, Slovenije, Austrije, kao i titule najbolje uzgajivačnice i grupe potomaka.

-Imali smo i vrlo dobre plasmane na HZS u Italiji, a posebno se ponosimo i vrlo dobrim rezultatima na HZS u Njemačkoj gdje je naša ženka među dvije tisuće njemačkih ovčara zauzela izuzetno visoko 18. mjesto – kaže nadalje Rokić, a za izvrsne rezultate u uzgoju pasa i doprinosa razvoju hrvatske kinologije povodom obilježavanja stote obljetnice nagrađeni su sa dvije zlatne povelje Hrvatskog kinološkog saveza.

(Foto: kennel-gim)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: