Broj zaraženih raste: Danas 25 novooboljelih – ukupno ih je 45 u Požeško-slavonskoj županiji, nastavljaju se testiranja….

Autor: DK

Prema najnovijim informacijama, koje su nam potvrđene nakon prve objave u Požeško-slavonskoj županiji 45 osoba je zaraženo COVID-om 19. U posljednja 24 sata ukupno je testirani 87 osoba, od kojih je 25 pozitivno na COVID 19 odnosno novooboljelih, a riječ je uglavnom o kontaktima sa dosad zaraženim osobama, a sve je krenulo sa onima koji su doputovali iz Njemačke te mladićem koji se vratio iz Zagreba gdje je bio u noćnom klubu, o čemu smo već pisali.

Testiranja se u požeškoj bolnici provode i dalje, a na građane se apelira da izbjegavaju okupljanja s većim brojem ljudi, redovito peru i dezinficiraju ruke i što je najvažnije pridržavaju se mjera fizičke distance od najmanje metar i pol.

Pranje i dezinfekcija ruku ključni su za sprječavanje infekcije. Ruke treba prati često i temeljito sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Kada sapun i voda nisu dostupni možete koristiti dezinficijens koji sadrži najmanje 60% alkohola. Virus ulazi u tijelo kroz oči, nos i usta. Stoga ih nemojte dirati neopranim rukama.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića