Broj prekršajnih postupaka u osjetnom padu-naglasak na ozbiljnije i složenije predmete

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Prekršajni sud u Požegi  prigodno je danom otvorenih vrata obilježio Europski dan pravosuđa 2016. godine. Tako su se zainteresirani posjetitelji mogli upoznati s radnim procesima u sudovima, funkcioniranju pravnog sustava i sl. Među njima su tako bili studenti Veleučilišta u Požegi koji tijekom studija imaju u provođenju nastave dodirnih točaka sa funkcioniranjem pravosudnog sustava.

-Uz v. d. predsjednika njegova zamjenica i upravitelj sudske pisarice koristili su vrijeme kako bi posjetitelje upoznali sa pojedinostima vezanim uz pojedini segment radnog procesa, te pokazivanja funkcioniranja informatičkih sustava koji su javno dostupni i informatičkog sustava koji nije javno dostupan tj. JCMS – kazao nam je vršitelj dužnosti predsjednika Prekršajnog suda u Požegi mag. iur. Stjepan Japarić, te dodao da se imenovanje predsjednika odugovlači čak od 2010. godine otkada su u nekoliko navrata imenovani vršitelji dužnosti.

Stjepan Japarić, v.d. predsjednika požeškog Prekršajnog suda

Ovaj Prekršajni sud jedan je od boljih u našoj zemlji, a sadašnji uvjeti rada su zadovoljavajući jer su sanirana oštećenja u prostorijama gdje djeluju. Ovdje su rokovi rješavanja predmeta relativno kratki.

-U prošloj godini zaprimljena su 1793 predmeta, te je oko 300 preostalih iz prethodne godine, a ukupno ih je riješeno 1722 – istakao  je nadalje Japarić. Sud bilježi osjetan pad broja prijava jer te stvari rješavaju druge institucije u svojoj nadležnosti kao npr. policija, tako da ovdje uglavnom pristižu prigovori na njihova prvostupanjska rješenja.

-Stoga nam je sada naglasak u radu na ozbiljnije i složenije predmete iz oblasti kao što su gospodarstvo, obiteljski odnosi, javni red, promet i slično- zaključio je Stjepan Japarić.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot