Brodskim lovcima čestitao Sv. Huberta predsjednik požeških lovaca (foto)

Autor: Jelenko Topić

DSC_0953SIBINJ – Više od 150 lovaca iz 22 udruge s područja Brodsko-posavske županije po prvi puta su zajednički proslavili Sv. Huberta, zaštitnika lovaca, a domaćin svečanosti je bila Lovna udruga „Petnja“ iz Sibinja.

Okupivši se u tom općinskom središtu lovci predvođeni barjaktarima prošli su ulicama Sibinja do župne crkve Rođenja sv. Ivana Krstitelja, gdje je misno slavlje u čast sv. Huberta predvodio vlč. Tomislav Vlaović, koji je pozdravio lovce, čestitao im blagdan i izrazio zahvalnost što su ovu župu odabrali za svoju svečanost.

-Treba oprostiti ljudima koji vole prirodu i lov jer nisu nedjeljom na svetoj misi, a mi smo im zahvalni za plodove naših njiva i šuma jer oni hodajući po njima skrbe o lovištima i bogatstvima našeg kraja- kazao je okupljenim lovcima vlč. Vlaović i dodao da oni pokazuju sportsko znanje i uspješnost, te kroz druženje ljubav jednih prema drugima.

Predsjednik „Petnje“ Ivan Rajković uručio je župniku Vlaoviću umjetničku sliku sa lovačkim motivima autora Karla Kolundžića iz Slav. Kobaša, a njegovu sliku predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije Mato Grgić uručio je i predstavniku općine Sibinj, gdje je održana proslava.

Sudionicima su se obratili brodski-posavski župan Danijel Marušić, koji je uz čestitku pozvao lovce da nastave njegovati zajednišvo i prijateljstvo, te Zdravko Vujnović, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije pohvalivši napore ove županije koja stalno daje potpore za unapređenje lovstva na ovim prostorima.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: