Branimir Šćulac je u stranci radi umirovljenika ili svog lagodnog života?

Autor: D.K.

Šćulac, slika sa navodnog predsjedništvaPOŽEGA -Od aktualnog, i sve više u medijima poznatog, Branimira Šćulca, predsjednika Županijske organizacije Stranke umirovljenika za Požeško-slavonsku županiju zatražili smo, još, 26.siječnja, odgovor na pitanje vezano za njegovo imenovanje u Upravno vijeće Županijske uprave za ceste kojeg još do danas nismo dobili.

Upit, “sadržan u jednoj rečenici”, upućen je na njegov e mail s kojeg smo nekoliko puta dobivali različite obavijesti i pozive vezane za aktivnosti stranke na koji se gospodin Šćulac prema svemu sudeći ne želi očitovati niti dati odgovor. Budući da g. Šćulac veoma aktivan na svom facebok profilu uputili smo požurnicu za odgovor preko te društvene mreže nakon čega smo dobili silna obećanja ali i kritike i optužbe da pozega.eu portal radi po nečijem diktatu i tome slično.

Na isti smo način dobili i razno razna obećanja i pozivanja na tumačenja Statuta stranke dok je na kraju uslijedilo obećanje da će se zbog upita kojeg je dobio iz naše redakcije sastati “predsjedništvo” kako bi dobili odgovor na upit, jer je to tako propisano što se nigdje ne može vidjeti i pronaći. Došao je i taj dan i objava na facebok profilu da se “sastalo predsjedništvo” i da je donijelo određene zaključke, citat, – Između ostaloga ,zaključeno je, da se ne odgovara na pojedinačne razne upite i insuinacije u medijima koji zadiru u vođenje unutar stranačke politike i kadroviranje već će se na iste reagirati službenim priopćenjem u pisanom obliku ili na tiskovnim konferencijama ako se zato ukaže potreba – stoji na fb statusu g. Branimira Šćulca. O tom zaključku možda je upoznat samo g. Svetislav Marić ali nitko drugi koliko smo uspjeli doznati.

Pitanje je da li se sastav koji je bio na tvz. “sjednici predsjedništva” uopće može nazvati sjednicom iz razloga jer je na njoj koliko se može vidjeti na slikama nazočio aktualni predsjednik ŽO HSU-a Branimir Šćulac, njegov zamjenik Zvonko Čorak, predsjednik GO HSU-a Svetislav Marić i predsjednik NO Ante Tomić. Gdje su drugi predstavnici organizacija??? Ako je to sastav predsjedništva treba uputiti sve čestitke na takvom radu i funkcioniranju stranke.

Pisati takvo što javno na društvenim mrežama je čisto obanjivanje građanstva ali i članova što ovaj portal neće prešutiti jer se radi o nekorektnom ponašanju i samovolji malog broja pojedinaca. Razno raznim objavama na fb društvenoj mreži gospodin Šćulac skreće pozornost sa onih veoma bitnih tema u kojima se on osobno spominje sa čudnim i nedorečenim činjenicama.  Nebitnim stvarima koje su i zakonski upitne, što je utvrdila i državna revizija, ispunjava retke samo da skrene pozornost sa svog imena.

Kontaktirali smo više istaknutih članova i predsjednika organizacija HSU-a u općinskim i gradskim organizacijama koji se zgražaju sa saznanjima na koje smo im skrenuli pozornost. O velikoj većini aktivnosti koje se rade na razini Županijske organizacije nemaju nikakvih saznanja. Iz tog razloga zatražili smo, prema svemu sudeći i dogovorili, sastanak sa čelnicima stranke na državnoj razini kako bi dobili određene odgovore i upoznali javnost sa činjenicama.

Nastavak slijedi…. 

(Foto: Javna objava na fb statusu Branimira Šćulca)

 

Više iz kategorije