Bogatstvo kulturne baštine pokazano na 23. smotri folklora u Bektežu /FOTOGALERIJA/

Autor: S.P.

Pod pokroviteljstvom grada Kutjeva i Požeško-slavonske županije Kulturno umjetničko društvo Bektež bilo je 23. put domaćin smotre folklora Bekteški susreti koja je održana u Sportskom parku u Bektežu. Uz pjesme i plesove vrijedni folkloraši predstavili su i tradicijska jela te rukotvorine što je dočaralo pravo malo bogatstvo kulturne baštine.

Pjesme i plesove svoga kraja, uz domaćine, prikazala su gostujuća kulturno-umjetnička društva – KUD Turanj iz Turnja, KUD Seljačka sloga iz Prekopakre, KUD Sveta Ana Radikovci iz Radikovaca, KUD Pounjski pleter iz Dvora, Pučka pjevačka skupina Veseli Slatinčani i amaterska glumica Irena Matković s monologom iz Starog Slatnika, Muška pjevačka skupina Starotopoljani iz Starog Topolja te KUD Stijena iz Stijene (BiH).

-Kao čuvarima upravo te baštine ovakvi susreti, te prikazi jela i običaja puno nam znače jer ovdje je autentično prikazano kako su ljudi živjeli. Kada danas vidimo ta jela vidimo koliko je tu bilo mašte, kreativnosti, ali i raznolikosti, baš kao i pri izradi rukotvorina i nošnji. Upravo stoga vrlo smo zadovoljni kada ova manifestacija koju smo, moram naglasiti, organizirali uz pomoć naših mještana, ali i sve ostale folklorne aktivnosti privuku veliki broj posjetitelja – rekao je predsjednik i voditelj KUD-a Bektež Duško Bijelić.

Uz domaćina Bijelića, goste i posjetitelje prigodnim su riječima pozdravili predstavnik Grada Kutjeva, zamjenik gradonačelnika Ivica Malnar,a ispred Požeško-slavonske županije zamjenik župana Željko Jakopović. Na manifestaciji je bio i Ferdinand Troha zamjenik gradonačelnika grada Požege.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: