Bogati sadržaj sportskih, kulturnih i tradicionalnih događanja

Autor: D.K.

Vederan Neferović i Silvija PodoljakPOŽEGA – U gradskoj kući gradonačelnik Vedran Neferović i direktorica Ureda Turističke zajednice Požege Silvija Podoljak održali su konferenciju za novinare povodom obilježavanja Dana Grada Požege, 12.ožujka 2014. godine.

Predstavljen je veoma bogat sadržaj brojnih zbivanja koja su već započela koncertima u Glazbenoj školi, malonogometnim turnirima, Plesokazima i dr, kojih neće manjkati niti u narednim danima.

-8.ožujka, subota, dolazak je povijesnih postrojbi, čak 35 postrojbi iz cijele Hrvatske i jednog dijela Europe, Austrije, Njemačke, Češke, Mađarske, čak i Ukrajine. Smotra povijesnih postrojbi ide od starog Autobusnog kolodvora sa polaskom u 10 sati, zatim prema šetališnoj zoni do Trga sv. Terezije gdje će biti smotra povijesnih postrojbi. Nakon toga postrojbe idu kod gradonačelnika na prijem – istaknula je direktorica Ureda Turističke zajednice Silvija Podoljak.

Toga dana događanjima nije kraj. Nakon prijema postrojbi kod gradonačelnika planira se oko 12,30 otvorenje “Staze Sokola” na Trgu sv. Trojstva  a u večernjim satima od 21 sat u “Tom klubu” bit će alternativna glazba.

Poseban poziv upućen je za 11.ožujka kada će biti će snimanje glazbeno scenskog spektakla “Lijepom našom” u dvorani Grabrik za koji se ulaznice mogu nabaviti u prostorijama Ureda Turističke zajednice.

Svečano obilježavanje Dana Grada započinje u 10 sati,  12.ožujka, sa svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Gradskom Kazalištu nakon čega se nastavlja sa obilježavanjem od 12 sati uz Gradsku glazbu Trenkovi panduri te Povijesne postrojbe Sveti Grgur i Trenkovi panduri.

– Izuzetno sam zadovoljan što se ove godine, povodom Dana Grada, i Društvo sv. Grgur uključilo koje je u prošlosti prvo počelo sa obilježavanjem Dana Grada, na takav način, uz što se povezala i proslava Dana Grada uz  Grgurevo. Trenkovi panduri zajedno sa Društvom sv. Grguru u goste su pozvali prijatelje s kojima se okupljaju i surađuju – istaknuo je gradonačelnik Vedran Neferović.

Uz sve manifestacije posebnu pozornost bi trebao privući Dan starih zanata koji će se upriličiti u pješačkoj zoni  u subotu, 8.ožujka 2014. godine.

Dan Grada i Grgurevo 2014. plakat

 

 

Više iz kategorije