Bogat rujan u Gradskom kazalištu Požega

Autor: D.K.

Ljubitelji kazališta, prije svega oni mlađi, pozvani su na predstavu već ove subote u 11 sati. Na programu je Knjiga o džungli. Redatelj predstave je Mario Kovač, dok glumački postav čine Matej Safundžić, Luka Stilinović, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević. “Knjiga o džungli” zbirka je priča za djecu engleskog pisca i nobelovca Rudyarda Kiplinga inspirirana njegovim životom u Indiji. U središtu priča je indijski dječak Mogli kojeg u džungli odgajaju vukovi, uz pomoć medvjeda Balua i crne pantere Bagire te ga čuvaju od grabežljivog tigra Šir Kana. Predstava je namijenjena za one starije od 5 godina, a traje 50 minuta. Cijena ulaznice je 25 kuna.

Također u subotu, ali u večernjem terminu od 20 sati na programu je predstava Kazališne grupe Lectirum “Ne daj se Njofra” Milana Grgića, u režiji Zorana Mužića koju igraju Ksenija Pajić, Pero Juričić, Katarina Perica i Mladen Čutura. Ela i Jurica su u braku više od trideset godina. Njihova kći Lidija, jedinica, udala se za postarijeg gospodina Njofru, inženjera elektrotehnike koji nikako ne može pronaći posao. Žive u stanu Njofrinog oca, gospodina Marića. Lidija je trudna, a Njofrin otac, gospodin Marić, starac od osamdeset i pet godina, odlučio se oženiti gospođom mlađom od njega trideset godina. Ta odluka Lidiji i Njofri stvara problem, jer oni ne žele ostati u stanu Njofrinog oca pa se sele u mali stan Lidijinih roditelja. Cijena ulaznice za ovu predstavu je 50 kuna (studenti i umirovljenici 45 kn).

Treća predstava najavljena je za petak 25.rujna, a naziv joj je „Igra ljubavi i slučaja”. „Igra ljubavi i slučaja” francuskog dramatičara i romanopisca Pierre Carlet de Marivauxa možda je i najznačajnija njegova komedija. Njena današnja reputacija je samo nastavak scenskog uspjeha teksta koji je prije svega smatran izvornim materijalom za velike glumice i glumce. Fabula je u osnovi vrlo jednostavna: roditelji dvoje mladih odlučuju ih spojiti u braku. Kako su oboje samosvjesni i žele odlučiti o svojoj sudbini (za ono vrijeme vrlo revolucionarno rješenje u kome djevojka ima ista prava kao i mladić), uz dopuštenje roditelja mijenjaju uloge sa svojim slugama kako bi bolje upoznali budućeg životnog partnera. Predstavu izvode profesor, asistent i studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a Moniki Lanščak i Vedranu Dakiću će ovo biti i diplomska predstava. U predstavi igraju: Vjekoslav Janković, Magdalena Živaljić Tadić, Vedran Dakić, Monika Lanščak, Marijan Josipović i Jasmin Novljaković.
Cijena ulaznice je također 50 kuna (studenti i umirovljenici 40 kuna).

Informacije i rezervacije na tel: 273-161 ili putem Facebook stranice Gradskog kazališta Požega.

Izvor: Požega.hr/Gradsko kazalište Požega

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek