„Blatnjavi i prašnjavi drum“ koji vodi do požeškog reciklažnog dvorišta odlazi u povijest!

Autor: D.K.

Dugo očekivani radovi na uređenju i asfaltiranju odvojka Industrijske ulice u Požege koji vodi do reciklažnog dvorišta Požega, novoizgrađenom objektu tvrtke Komunalac Požega d.o.o. i još nekoliko tvrtki koje tamo posluju, mogli bi uskoro započeti.

-Cesta je predviđena za asfaltiranje kada radovi na izgradnji zgrade Komunalca Požege budu dovršeni. Prema najnovijim saznanjima to će biti 2020. godine, pa će nakon navedenog uslijediti asfaltiranje. Sadašnje katastrofalno stanje upravo je uzrokovano prolaskom strojeva pa nije opravdano asfaltirati prometnicu prije dovršetka izgradnje – stoji u odgovoru kojem smo primili iz grada Požege zaprimljenog 3.prosinca 2019. godine, kada smo pisali članak o navedenoj temi kojeg možete pročitati ovdje.

Slobodno se može reći da je priprema za tu investiciju bila zahtjevna, prvenstveno zbog brojnih administrativnih i drugih barijera prije koje je trebalo obaviti puno pred radnji kako bi se ishoditi potrebita dokumentacija.

Uz financiranje radova na asfaltiranju i uređenju tog odvojka, za koje će se izdvojiti sredstva iz proračuna grada Požege, manja bespovratna financijska pomoć „siže“ kroz program Ministarstva graditeljstva „Financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji potiču ili pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti…,“

Kroz navedeni program gradu Požegi odobreno je 130.847 tisuća kuna, koji je iznos daleko manji od ukupne investicije.

Prema dostupnim informacijama građevinska dozvola je dobivena i u tijeku raspisivanje natječaja za izvođača radova. U svakom slučaju postupak odabira izvođača radova potrebno je provesti u narednih 90 dana. To je krajnji rok da grad Požega potpiše ugovor s odabranim izvođačem radova kojeg treba dostaviti Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja kako bi se u konačnici odobrilo i sufinanciranje projekta.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88