Blagdansko uređenje grada Požege (foto)

Autor: DK

POŽEGA – Kao i svake godine Požega bi trebala ovih dana zablistati u blagdanskom ozračju. Već je započelo postavljanje raznih ukrasa na Trgu sv. Trojstva i glavnim ulicama grada što smo zabilježili našim foto objektivom, a do blagdana sv. Nikole, 6.prosinca trebalo bi biti dovršeno ukrašavanje i postavljeni borovi.

-Trenutno se radi, kao i svake godine, na tradicionalnom ukrašavanju koje je počelo krajem prošloga tjedna. Grad će biti ukrašen kao i dosadašnjih godina, uz obnovu postojećih i kupnju novih ukrasa kao zamjena onima dotrajalima. Do blagdana sv. Nikole trebali bi biti postavljeni svi ukrasi, borovi će se postavljati u četvrtak, a blagdansko ruho Požega će imati sve do blagdana Sveta Tri kralja – odgovorili su na naš upit iz gradske uprave grada Požege.

Zasvijetliti će veliki broj lampica koje će doprinositi blagdanskom ugođaju a razni ukrasi dati će posebne čari omiljenog blagdana Božića uz božična drvca koja će također biti okićeni i postavljeni kako na središnjem trgu tako i kod Katedrale.

Kao i ranijih godina, naglasak u kićenju se stavlja na kićenje glavnoga trga i Trga sv. Terezije ispred katedrale, koje će kako su naglasili iz grada Požege biti sve do blagdana Sveta tri kralja.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: