Bjeliševačka Češka beseda niže nastupe, a ove godine planiraju dva gostovanja izvan naše zemlje

Autor: Jelenko Topić

Češka beseda, Kulturno-umjetnička udruga češke nacionalne manjine u Bjeliševcu, datira iz daleke 1933. godine, rad je obnovljen prije 20 godina, a održali  su jubilarnu izvještajnu godišnju skupštinu.

-Tijekom prošle godine imali smo 33 nastupa i 120 proba, a nastupili  smo u Kutjevu, programu Županijskog kulturnog mozaika, Aurea festu u Požegi,  Danu češke kulture, zatim u Osijeku, Kaptolu i Lipovljanima, a izvan naše zemlje u Prijedoru – istakla je u izvještaju o radu za 2019. godinu predsjednica Češke besede Alenka Hruška i dodala da sada imaju mušku i mješovitu pjevačku skupinu, te dramsku družinu.

Plan za ovu godinu predviđa organizaciju susreta mještana Bjeliševac u srcu, gostovanja u Češkoj, te Bosni i Hercegovini, zatim nastupe u Daruvaru, Rijeci, Lipovcu, Požegi i drugim mjestima, a u svibnju će obilježiti dva desetljeća rada Češke besede. Uz to sanirat će pod i obnoviti kuhinju u svome društvenom domu.

– Želim da program i ciljeve ostvarite, a županija će i nadalje potpomagati vaše aktivnosti – kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović. Nazočila je i potpredsjednica Saveza čeha u Hrvatskoj Marija Valek.

-Zahvaljujem što pomažete gradu na brojnim događanjima, a potpora i nadalje neće izostati uključujući poslove na uređenju vašeg doma – poručio je zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar.,

Nakon radnog dijela nastupile su muška i mješovita pjevačka skupina bjeliševačke besede, te pjevačka skupina istorodne udruge iz Kaptola.  

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: