Biskupija obilježava 18 godina svoje uspostave

Autor: D.K.

IMG_0112POŽEGA – Sutra je veliki dan za Požešku biskupiju kada će se bogatim i raznolikim programom obilježiti 18. obljetnica od njene uspostave. Požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević uputio je poziv svim svećenicima, redovnicima i redovnicama, vjeroučiteljima, bogoslovima te članovima crkvenih udruga i pokreta u Požeškoj biskupiji kao i svim ostalim vjernicima naše mjesne Crkve da se odazovu na slavlje Biskupijskog dana prigodom 18. obljetnice uspostave Požeške biskupije i središnje proslave Godine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale.

S dubokom zahvalnošću Bogu za sve darove koje smo primili tijekom 18 godina postojanja Požeške biskupije i 252 godine požeške župne crkve, danas Katedrale pod zaštitom sv. Terezije Avilske, o 500. obljetnici njezina rođenja, radosno i od srca vas pozivam na hodočašće u Požegu prigodom Biskupijskog dana i središnje proslave Godine sv. Terezije Avilske, koja će se održati u subotu, 26. rujna ove godine u Požegi – napisano je u pozivu kojeg je biskup Škvorčević uputio Božjem puku.

Otvorenje Biskupijskog dana bit će u Katedrali sv. Terezije Avilske, u subotu, 26.rujna, u 9,30 sati na kojem će sudjelovati svi spomenuti hodočasnici, svećenici, redovnici i redovnice, vjeroučitelji, bogoslovi, članovi crkvenih udruga i pokreta u Požeškoj biskupiji kao i svi ostali vjernici.

Od 10,15 sati slijedi program za pojedine skupine u različitim prostorima, svećenici, redovnici i redovnice te vjeroučitelji i bogoslovi okupit će se u velikoj Dvorani sv. Terezije Avilske gdje će karmelićanin o. Dario Tokić imati izlaganje na temu „Ljubav sv. Terezije Avilske za Crkvu“ a potom će biti proglašeni određeni zajednički programi u započetoj pastoralnoj godini i pojašnjena određena aktualna pitanja koja se odnose na svećenike i druge sudionike programa.

Članovi pjevačkih zborova imat će susret u crkvi sv. Lovre i među ostalim održati vježbu pjevanja za euharistijsko slavlje dok će se članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća okupit će se u franjevačkoj crkvi Duha Svetoga, a lektori i izvanredni djelitelji svete pričesti sudjelovat će na programu u maloj Dvorani sv. Terezije Avilske, dok će se članovi crkvenih udruga i pokreta okupiti u prostorima Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije.

Središnja točka Biskupskog dana bit će euharistijsko slavlje u čast sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale u 12,00 sati u dvorištu Doma pape Ivana Pavla II. kojeg će predvoditi msgr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije s požeškim dijecezanskim biskupom i drugim susjednim biskupima u suslavlju svećenika Požeške biskupije na kojem će pjevanjem slavlje uzveličati članovi župnih zborova.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot