Biskupija obilježava 18 godina svoje uspostave

Autor: DK

IMG_0112POŽEGA – Sutra je veliki dan za Požešku biskupiju kada će se bogatim i raznolikim programom obilježiti 18. obljetnica od njene uspostave. Požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević uputio je poziv svim svećenicima, redovnicima i redovnicama, vjeroučiteljima, bogoslovima te članovima crkvenih udruga i pokreta u Požeškoj biskupiji kao i svim ostalim vjernicima naše mjesne Crkve da se odazovu na slavlje Biskupijskog dana prigodom 18. obljetnice uspostave Požeške biskupije i središnje proslave Godine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale.

S dubokom zahvalnošću Bogu za sve darove koje smo primili tijekom 18 godina postojanja Požeške biskupije i 252 godine požeške župne crkve, danas Katedrale pod zaštitom sv. Terezije Avilske, o 500. obljetnici njezina rođenja, radosno i od srca vas pozivam na hodočašće u Požegu prigodom Biskupijskog dana i središnje proslave Godine sv. Terezije Avilske, koja će se održati u subotu, 26. rujna ove godine u Požegi – napisano je u pozivu kojeg je biskup Škvorčević uputio Božjem puku.

Otvorenje Biskupijskog dana bit će u Katedrali sv. Terezije Avilske, u subotu, 26.rujna, u 9,30 sati na kojem će sudjelovati svi spomenuti hodočasnici, svećenici, redovnici i redovnice, vjeroučitelji, bogoslovi, članovi crkvenih udruga i pokreta u Požeškoj biskupiji kao i svi ostali vjernici.

Od 10,15 sati slijedi program za pojedine skupine u različitim prostorima, svećenici, redovnici i redovnice te vjeroučitelji i bogoslovi okupit će se u velikoj Dvorani sv. Terezije Avilske gdje će karmelićanin o. Dario Tokić imati izlaganje na temu „Ljubav sv. Terezije Avilske za Crkvu“ a potom će biti proglašeni određeni zajednički programi u započetoj pastoralnoj godini i pojašnjena određena aktualna pitanja koja se odnose na svećenike i druge sudionike programa.

Članovi pjevačkih zborova imat će susret u crkvi sv. Lovre i među ostalim održati vježbu pjevanja za euharistijsko slavlje dok će se članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća okupit će se u franjevačkoj crkvi Duha Svetoga, a lektori i izvanredni djelitelji svete pričesti sudjelovat će na programu u maloj Dvorani sv. Terezije Avilske, dok će se članovi crkvenih udruga i pokreta okupiti u prostorima Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije.

Središnja točka Biskupskog dana bit će euharistijsko slavlje u čast sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale u 12,00 sati u dvorištu Doma pape Ivana Pavla II. kojeg će predvoditi msgr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije s požeškim dijecezanskim biskupom i drugim susjednim biskupima u suslavlju svećenika Požeške biskupije na kojem će pjevanjem slavlje uzveličati članovi župnih zborova.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: