Bila sam dobra sa njegovom sestrom, pa sam ga znala u mladosti udariti

Autor: Požega Portal

KUZMICA – Bože(73) i Danica(76) Brekalo iz Kuzmice obnovili su bračni zavjet nakon pola stoljeća braka i proslavili zlatni pir sa brojnom rodbinom i prijateljima. Vjenčali su se daleke 1964. godine u župi Kočerina pokraj Širokog brijega u Hercegovini, a ubrzo su se doselili u Slavoniju. Svetu misu tim povodom predvodio je vlč.  Josip Krpeljević, župnik kuzmički čestitajući „mladencima“ na razumijevanju, slozi i zajedništvu.

-Bio mi je susjed i kad je bio mali dolazila sam njihovoj kući, bila sam prijateljica sa njegovom sestrom, ponekad sam ga znala onako malo i udartli – prisjeća se Danica mladosti i upoznavanja sa Božom. On je radni vijek proveo na radu u Njemačkoj, a ona je odgajala djecu: Maricu, Anu, Vesnu, Tomu i Ivana. Danas imaju 15 unučadi, te deset praunučadi koja su im najveća radost u životu.

-Bože je nastradao dva puta u Njemačkoj, te je preživio moždani udar, pa sada teško govori, teško mi je zbog njegove bolesti, no i sama sam bolesna jer mi je izvađen bubreg- zaključila je baka Danica koja još ima vedrine i duha za obitelj, a posebno unuke i praunuke nadajući se i njihovim svadbama.

Okupljenih stotinjak potomaka i rođaka obitelji brekalo na ovoj lijepoj obiteljskoj fešto zabavljao je glazbeni sastav „Jere band“ pod vodstvom Jerka Grubišića.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.