Big band Požega gostuje u Valpovu i Sisku dostojno predstavljajući svoj grad

Autor: Jelenko Topić

Unatoč nepovoljnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa u niz gradova širom zemlje tijekom ljetnih mjeseci održavaju se zabavno-glazbene priredbe i drugi turistički sadržaji. Riječ je ponajviše o koncertima na otvorenom prostoru.

Sve poznatiji Big band Požega ovih dana imat će dva nastupa na kojima će, kao i do sada dostojno i reprezentativno, predstavljati svoj grad.

Ta odabrana družina ima nastup u petak 10. ovog mjeseca na pozornici središnjeg Trga u  Valpovu od 20.30 sati gdje tamošnja Turistička zajednica traži od sugrađana da im dopusti da ovaj sastav prepun glazbenih entuzijasta svojim laganim notama uljepša još jednu ljetnu večer.

‘Siscia open jazz & blues festival’ jedinstvena je glazbena manifestacija koja već dugih 15 godina u Sisak dovodi velika hrvatska i inozemna glazbena imena, a koncertne večeri je  pratilo više tisuća gledatelja pristiglih iz svih krajeva Hrvatske i iz susjednih zemalja.

Ovogodišnje izdanje festivala održat će se dakako u Siscia jazz clubu od 13. do 18. srpnja, a među šest koncerata u utorak 14. srpnja nastupa Big band Požega.

Ove će godine na festivalu nastupiti: Swing Again, Big Band Požega, Kovačević Brothers, Jazziana Croatica, Filmmusicorkestar i The Greenhill Boys, bend u kojem trubu svira poznati hrvatski infektolog dr. Bruno Baršić.

Podsjetimo Big band Požega nastao je u studenom 2011. godine na inicijativu glazbenog pedagoga i bas gitariste, prof. Zvjezdana Marjanovića (trenutnog voditelja) i Mirka Ćaćića, voditelja Gradske glazbe “Trenkovi panduri”. Orkestar je sastavljen od članova Gradske glazbe Trenkovi panduri, te profesora i učenika Glazbene škole Požega.

Prvi koncert je bio u veljači 2012. u  Požegi, a potom slijede koncerti u Koprivnici, Labinu, Novom Vinodolskom, Starcima, Požegi,  Osijeku, nastup u emisiji Dobro jutro Hrvatska, a u veljači 2013. godine orkestar nastupa na glavnim trgovima u Osijeku, Splitu, Rijeci i Zagrebu.

Slijedeće godine orkestar imali su koncert u maloj dvorani KD “Vatroslav Lisinski” gdje su snimljene tri emisije “Majstori svirači” HTV-a, te niz nastupa u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a 2014. godine orkestar je nastupao na “OFF” Jazz & Blues festivalu u Šibeniku, na rođendanskom koncertu u Požegi, u Vitezu (BiH) i Slavonskom Brodu.

U svom kratkom vijeku orkestar surađuje s brojnim umjetnicima, a neki od njih su: Alan Bjelinski, Zdravko Šljivac, Ante Gelo, Marko Tolja, Lela Kaplowitz, Dina Rizvić, Zvjezdan Ružić, Joe Kaplowitz, Antonio Geček, Borna Šercar, Vojkan Jocić, Zvonimir Davor Dedić, Zvonimir Bajević, Marko Matošević, Marija Šestić, Branimir Gazdik, Oliver Ereš, Marija Husar, Ivana Husar, Tvrtko Stipić, Andreas Marinello, Grgur Savić, Massimo Savić, Renata Sabljak … Do danas su imali više od stotinu koncerata diljem Hrvatske i inozemstvu.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88