Biciklisti “Luks Racing team” kluba na zahtjevnoj stazi među jakom konkurencijom

Autor: DK

POŽEGA – U proteklu subotu na Rtu Kamenjak u Premanturi održana je prva XCO utrka koja se bodovala za Kup Hrvatske u brdskom biciklizmu. Utrka se ujedno bodovala i kao utrka ranga UCI Class 1 za svjetski biciklistički kalendar.

Na utrci je nastupio i naš požeški biciklistički klub “Luks Racing team”. U jakoj međunarodnoj konkurenciji naši biciklisti su ostvarili vrijedne rezultate, koji će se treninzima i upornošću približiti samom vrhu elitom svjetskom biciklizmu.

Prešavši iz osječkog novi član “Luks Racing team” kluba Josip Mlakar na utrci ranga UCI Class 1 istu je počeo dobrim startom u prvoj utrci držeći sredinu poretka ali je uslijed dva kvara na biciklu došlo do komplikacija. Zbog nemogućnosti nastavka utrke i isključenja od strane komesara utrke utrku je završio u prvom krugu. Na žalost, nakon dobrih priprema i velikih očekivanja, Mlakar završava svoju prvu utru “požeškom dresu”.

U kategoriji početnika boje”Luks Racing team” kluba brani Mirko Budimlić koji u konkurenciji mladih biciklista iz Hrvatske i Slovenije vozi utrku od 3 kruga. Zbog lakšeg pada koji je potpomogao konkurenciji Budimlić završava utrku na šestom mjestu.

U kategoriji kadeta u kojoj se na startu okupilo 15 vozača boje požeškog Luks Racing Teama brani Zvonko Pedić.  Pedić starta odlično državši u prvom i drugom krugu treće mjesto. U drugom krugu smanjuje i zaostatak za drugoplasiranim. Ulaskom u treći krug nakon jednog kilometra dolazi do pucanja gume iz kojeg razloga nije mogao postići željeni i očekivani cilj. Uz velike napore trčeći i gurao je bicikli do mehaničke zone gdje mu mehaničari mijenjaju zadnji kotač kako bi mogao nastaviti utrku. Sve je to bilo previše gubitka vremena. Obilaze ga dva vozača koji su u treći krug ušli iza njega tako da Pedić završava utrku na ukupno 6. mjestu, a u bodovanju za Hrvatski Kup na 5. mjestu. Hvale vrijedan trud Zvonka Pedića rezultirao je, uz kvar bicikla, ipak vrlo dobro mjesto u utrci.

U utrci veterana Master 2 boje požeškog kluba brani Krešimir Pavičić. Na vrlo teškoj i zahtjevnoj stazi vozi utrku od 4 kruga, što je ukupno dužine 16 km koju završava na 9. mjestu, a u bodovanju je za Hrvatski Kup na 6. mjestu.

U konačnici na stazi koja je kamenita, vrlo teška i zahtjevna, sa vrlo teškim i opasnim kamenim spustovima i usponima biciklisti “Luks Racing team” kluba u jakoj su međunarodnoj konkurenciji pokazali volju i trud, dokazavši da mogu u slijedećim utrkama uz više sreće, sa manje kvarova i izvanrednih situacija računati na bolje i respektabilnije rezultate.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: