Bicikliste CRO Race utrke na ulazu u Požešku kotlinu dočekali radnici vinogradarstva i vinarstva Krauthaker /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race ove  godine počela je etapom Osijek – Lipik,koja obuhvaća gradove, mjesta i parkove prirode na području Slavonije i Baranje. Nastavlja se narednih dana etapama Slunj – Zadar, Okrug – Makarska, Starigrad Paklenica – Crikvenica, Rabac – Platak i Sveta Nedelja – Zagreb. 

Dolazeći u Požeško-slavonsku županiju biciklisti su prvo iz pravca Našica ušli na područje grad Kutjeva. Kod Kutjevčana  su za ovu manifestaciju posebno pripremili radnici Vinogradarstva i vinarstva  Krauthaker. Oni su nakratko prekinuli posao u podrumu i glasno bodrili prolazak biciklista ispred njihove tvrtke. Osim što se navijalo i bodrilo, krijepilo se vrhunskom graševinom Krauthaker. Bodrilo se i na drugim dionicama kroz Požeštinu a dio atmosfere naš je fotoreporter Dule svojim objektivom zabilježio uz Kutjevo i kako je to bilo u Vetovu, Kaptolu i Požegi.

Recimo još da će na ovogodišnjoj utrci sudjelovati ukupno 18 svjetskih timova iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental, a dolaze iz Australije, Bahreina, Izraela, Kazahstana, Nizozemske, Njemačke i Poljske, po dva tima iz SAD-a, Francuske, Italije i Slovenije te tri tima iz Austrije. Među natjecateljima su i tri hrvatska biciklista: Josip Rumac, Radoslav Rogina i Viktor Potočki. 

Uz sportski segment, utrka donosi i brojne koristi za turističku promociju Hrvatske u inozemstvu, što potvrđuje i televizijski prijenos na čak 6 kontinenata i 190 zemalja svijeta te suradnja s A.S.O.-om (Amaury Sport Organisation).

Novost je ove godine i to što će se za američko tržište utrka prenositi uživo preko kanala GCN, najveće biciklističke online mreže te gledati i na brojnim interkontinentalnim letovima zrakoplovnih kompanija koje svojim putnicima pružaju sportske sadržaje.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: