Požega.eu

Bezbrižno hodaju i promet zaustavljaju: Prizori kakvih se sjećaju one malo starije generacije /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Bezbrižno hodaju i promet zaustavljaju: Prizori kakvih se sjećaju one malo starije generacije /FOTO/ Požega.eu | Bezbrižno hodaju i promet zaustavljaju: Prizori kakvih se sjećaju one malo starije generacije /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Gotovo da su rijetki primjeri ne samo u Požešeškoj kotlini već i u Slavoniji na cesti susrestu jato gusaka koje bezbrižno hodaju po cesti i promet zaustavljaju. U nekad ne tako davnim vremenima takvih prizora je bilo u gotovo svakom većem selu u Slavoniji gdje ih je svako veće domaćinstvo uzgajalo.Danas uglavnom gusaka po selima nema, iako je to vrlo isplativa proizvodnja. Nekada su tu perad držali zbog perja. Gusje perje nitko ne traži što nuje slučaj za meso koje je traženo i bez ikakvih problema može se plasirati na tržište i sve je traženije. Ta vrsta mesa vrlo je tražena, posebice u Zagrebu i okolici.Vratimo se na početak. Ako se zaputite iz pravca Ruševa prema Đakovo nemojte se iznenaditi prinudnom zaustavljanju svog limenog ljubimca u selu Sovski dol. Upravo u tom mjestu guske kao da vladaju i svojataju to selo ponosno hodajući po cesti i odlazeći u obližnji potok kako bi kao mpatke malo zaplovilie.

Ovakvih prizora se sjećaju one malo starije generacije, a ne bi škodilo da bake i djedovi ili pak roditelji provezu svoje mališane panoramskom vožnjom kroz sela koja se na svake moguće načine pokušavaju sačuvati od zaborava jer se u njima doista ima što i vidjeti.

Foto: Ante Krstanović

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.