Bez asfalta u 21. stoljeću: “To je sramota, ispred moje kuće je velika lokva vode, blata uokolo kao u priči. Da smo neke face odavno bi sve bilo riješeno” /FOTO/

-Svi obećavaju nitko ništa ne poduzima da nam se ovih 300 metara naše ulice asfaltira. Da živimo u nekom elitnijem naselju i da smo neke face sve bi to bilo riješeno u ekspresnom roku. Evo pogledajte, zar u ovom 21. stoljeću trebamo živjeti u blatu, a nadomak smo grada tri kilometra. Sramota neka bude svih onih bivših gradonačelnika, od danas pokojnog Skorupa do Ronka i Neferovića, a i sadašnjeg Darka Puljašića koji nema razumijevanja za naše probleme. Tako nas je lijepo otepao i rekao da se žalimo kome hoćemo. Treba li gradonačelnik Puljašić biti toliko bahat i tako se ponašati – riječi su većine mještana Vinorodne ulice u Novom Selu koji su nas pozvali da se požale i iznesu svoje probleme, među kojima su bili iz obitelji Vidović, Jakić, Paulić, Kerečić, Markanjević, Pilaš.

Kroz Vinorodnu ulicu u Novom selu svakodnevno prolazi autobus koji prevozi djecu u školu. Vinorodna je ulica povezana sa Završjem i dosta je prometna, a da je u katastrofalnom stanju svjedoče fotografije, a najviše ogorčeni mještani koji bespomoćno traže i zahtijevaju da im se osigura primjereniji život. Oni se smatraju građanima trećeg reda, što nikako to ne zaslužuju.

-Kao što vidite ovdje su dovezli nekakvu sipinu još u četvrtak i ona stoji nitko ju nije došao raširiti po makadamskoj cesti da barem pokrije ove rupe u kojima je voda. To je sramota. Evo i ispred moje kuće je velika lokva vode. Blata uokolo kao u priči. Ti naši problemi nisu od interesa našeg gradonačelnika Puljašića. Kada sm mu rekao da ću se žaliti županu i Uredu predsjednice i novinarima rekao mi je da mu ne prijetim i da se žalim kome hoću – rekao nam je Valentin Vidović, mještanin Vinorodne ulice dodajući kako je prije nekoliko dana zapao autobus u njihovoj ulici koji je vozio školsku djecu.

-Možete vidjeti i da na sredini ceste izvire i voda na jednom mjestu koja stvara probleme posebno po zimi kada dođe do zaleđenja na jednim dijelu. I na to ukazujemo već godinama ali nitko ništa ne poduzima. Ovo je strašno. Problem kad su kišni dani zbog blata, a problem je i po ljetu zbog velike prašine. Svi se prave grbavi – nastavljaju ogorčeni mještani pitajući se trebaju li se njihova djeca igrati u čizmama i po blatu.

U tom dijelu ulice nije problem sam s cestom. Potok koji se tamo nalazi nije očišćen godinama, Još samo malo treba da voda neće moći protjecati od prevelikog mulja i smeća.

Dok smo razgovarali s mještanima Vinorodne ulice pojavila se i predsjednica Mjesnog odbora Novog Sela Silvija Sertć koja rekla kako je ona poduzela sve što je mogla i uputila zahtjev gradu da se cesta napravi i uredi.

Za pretpostaviti je da će se nešto poduzeti i odraditi ili će se možda na vapaje mještana oglušiti gradski čelnici i rješavati problem nekom drugom zgodom, pred izbore naprimjer kako je to već uobičajeno.

Foto: D. Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment