Berba kod požeških vinogradara Branka Smolića i Dinka Vojaka – pomažu im rodbina i prijatelji /FOTO/

Autor: DK

Lijepo vrijeme proteklog vikenda iskoristili su brojni vinogradari požeškog kraja za berbu. Posla je bilo dosta jer je loza dobro rodila. Sunčane zrake posljednjih dana su pomogli zriobi grožđa i povećanju sladora. U radu su im pomagali članovi obitelji, rodbina i prijatelji. Atmosferu berbe na Sokolovcu iznad Požege naš objektiv je zabilježio u vinogradima Branka Smolića  i Dinka Vojaka.

Brankov vinograd je na južnim, strmim obroncima Sokolovca. To jedan od najvišljih vinograda u požeškom vinogorju. Na terasama koje su od erozije na mjestima zaštićene pleterom od ljeskovog pruća najviše je čokota graševine, te nešto sovinjona. Zbog osunčanosti i posebne kakvoće zemljišta vino je vrhunske kvalitete. Sama obrada iziskuje dosta truda i napora kao rijetko u kojem drugom vinogradu.

Dinko Vojak osim na Sokolovcu iznad Požege, vinograde ima i na Škomiću pokraj sela Toranj i Dragi.  Ukupno je to više od 30 tisuća čokota. S berbom je Dinko započeo prije tjedan dana i potrajat će uz povoljne vremenske prilike do kraja rujna. Grožđe se odmah prerađuje u podrumu u Požegi.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »