Auto ukrali u Požegi, oštetili ga i odvezli u Kaptol

Autor: D.K.

Kroz protekli vikend policija je imala mnogo posla.

Tijekom noći sa petka na subotu u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva, nepoznati počinitelj provalio je u frizerski salon u vlasništvu 57-godišnjakinje, te otuđio razne predmete i manji novčani iznos. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Nadalje u nedjelju između 1.45 do 10 sati ispred obiteljske kuće u Ulici Pavla Radića u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je otključan i s ključevima u istom, osobni automobil marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 38-godišnjaka. Automobil je tijekom dana pronađen djelomično oštećen nedaleko mjesta Kaptol i vraćen vlasniku. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.Također u nedjelju oko 9.30 sati u Ulici Pape Ivana Pavla II u Požegi, na nogostupu, 64-godišnjak je pronašao pištolj, o čemu je izvijestio policijske službenike, koji su izlaskom na mjesto događaja utvrdili da se radi o plinskom pištolju, koji je izuzet i pohranjen u prostorije policije, dok se nastavlja daljnji rad s ciljem pronalaska vlasnika pištolja i okolnosti pod kojima je završio na nogostupu.

Pored toga u petak iza ponoći u Požegi policijski službenici su zatekli 23-godišnjaka, koji je kod sebe imao manju količinu marihuane. Opojna droga je privremeno oduzeta, dok protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Zabilježena su i tri požara. U petak oko 18 sati u Pleternici, u Ulici kralja Zvonimira, od posljedica udara groma, došlo je do požara na električnim instalacijama i stvari u krovištu obiteljske kuće u vlasništvu 53-godišnjakinje, koji je ugašen od strane susjeda nedugo nakon izbijanja.

U subotu pola sata iza ponoći na neutvrđen način došlo je do požara na manjem, nelegalnom odlagalištu otpada, nedaleko mjesta Češljakovci, gdje je gorio odbačeni otpad, koji je ugašen od strane vatrogasaca nedugo nakon izbijanja.

Treći se zbio u nedjelju oko 21 sat na neutvrđen način došlo je do požara baliranog sijena te suhe trave i niskog raslinja na zemljištu u mjestu Jakšić. Požar je ugašen oko 22.50 sati kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 100 m2.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 110 prekršaja. Od toga broja ističu se 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 69 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 15 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 97 kilometara na sat , a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 1,59 grama po kilogramu. Tijekom vikenda u činjenju prekršaja zatečena su dva vozača recidivista (osobe koje su ranije više puta evidentirane kao počinitelji prekršaja) i to u oba slučaja se radilo o prekršajima nepropisne brzine kretanja.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88