Australski Hrvati posjetili rodbinu i prijatelje

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Ugodnom i iznad svega prijateljskom druženju imali smo prigodu svjedočiti kod obitelji Zvonka (Note) i Marice Papac u Vidovcima gdje su se sastali sa svojim prijateljima iz daleke Australije Vladom i Vesnom Vaniš, inače Požežanima. Na svojstven način Nota Papac ugostio je i svoje prijatelje Vlastu i Thomasa Pandžića koji se inače obiteljski druže već duži niz godina.

Uz bogati gastronomski stol i druženje veseli i raspoloženi pregledavali su foto albume kako bi vratili sjećanja na nekadašnje dane iz ranije prošlosti.

Gospodin Vlado Vaniš, slobodno se može reći poznati nogometaš, još 1988. godine, otišao je u Kanadu gdje je igrao nogomet da bi 1990. godine preselio u Australiju i nastavio sa sportskim uspjesima kao igrač a danas trener nogometnog kluba Croatia iz Melbournea. Rame uz rame prati ga njegova supruga Vesna velika zaljubljenica svih običaja koji potječu iz njene rodne grude. S ponosom gospođa Vesna priča da peče tradicionalne slavonske kolače čime se jedno vrijeme i profesionalno bavila u vlastitom slastičarskom objektu. Nastavila je širiti tradiciju iz rodne zemlje kako se ne bi zaboravili običaji i tradicionalne slastice koje postaju prepoznatljive i kod onih mlađih generacija koje to nisu dovoljno upoznali a potječu iz ovih krajeva. O gospođi Vesni bi se dalo još mnogo toga lijepog govoriti a za istaći je da je dugi niz godina bila vjerna slušateljica Narodnog radija na koji se često javljala i prenosila glavne značajke „o našima koji žive u tuđini“. Suprug Vlado naglašava da je morala podešavati budilicu, zbog vremenske razlike, kako joj ne bi promakla emisija koju je vodio tadašnji voditelj Drago Rubala.

Obitelj Vaniš po odlasku u Australiju nije u Hrvatsku dolazila gotovo deset godina. Mnogo je to na njih ostavilo traga pa iz tog razloga niti jedna godina više ne može proći a da ne dođu i posjete svoju rodbinu i prijatelje.

Da su dobri domaćini s velikim poštovanjem i zahvalnošću potvrđuje gospođa Vlasta Pandžić koja je u siječnju mjesecu bila njihov gost kojom prilikom je provela nezaboravne trenutke u više australskih gradova posjetivši brojne znamenitosti, hrvatske klubove, sportska teniska borilišta, Hrvatsku katoličku misiju i sl. Bila je prigoda da se gospođa Vlasata susretne sa brojnim Požežanima koji su trbuhom za kruhom otišli potražiti svoje mjesto pod suncem, u Australiju.

Gospođi Vlasti Pandžić ostat će dugo u sjećanju prisutnost na teniskom turniru Australian open na kojem je bio naš poznati tenisač Goran Ivanišević s kojim se imala prigodu fotografirati.

Nije na odmet niti koja riječ o obitelji Papac koja je preko 30 godina na „privremenom“ radu u Njemačkoj, u gradu Neussu. Svaki slobodan trenutak, ako zbog radnih obveza mogu izbivati, provode u Hrvatskoj, u Požegi, gdje imaju obiteljsku kuću, brojnu obitelj i mnogo prijatelja. Svakako treba naglasiti da je gospodin Zvonko (Nota) Papac posredovao u brojim donacijama te na taj način mnogo toga dopremio u više medicinskih ustanova što je bilo od velike potrebe za mnoge korisnike.

Do nekog slijedećeg zajedničkog susreta ostat će lijepe uspomene koje će se pamtiti do naredne godine i ponovnog zajedništva što će svi željno očekivati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot