Aurea fest donio 21 novi zabavnjak

DSC_0044 (Small)POŽEGA – Peti dan Festivala Aurea fest na trgu sv. Trojstva u Požegi nazvan Festival popularne glazbe protekao je u izvođenju 21 nove skladbe zabavnog karaktera. Uz festivalski orkestar pod ravnanjem Zvjezdana Marjanovića Zvekija nastupili su brojni solisti, te nekoliko vokalno-instrumentalnih sastava.

-Zadovoljan sam izvedenim programom, ali i dobrim odazivom publike iako je često padala kiša- kazao nam je direktor Aure festa Veljko Valentin Škorvaga. Kao debitant među zabavnjacima bio je Željko Barba, koji je do sada pjevao isključivo tamburaške pjesme, a on je i autor glazbe svoje skladbe „Bijeli jorgovan“ za koju je tekst napisao debitirajući kao autorna požeškom festivalu HTV-ov novinar Nikola Kristić.

Posjetitelji su prilikom izvođenja novih pjesama najtoplije primili nastupe Ivana Zaka, Miroslava Škore, Alena Islamovića, Igora Delača, Antonije Šole uz tamburaše Barabe, Zdravka Škendera i Žige, te skupina Trio Gušt, Banana i Prva liga. Autori njihovih pjesama su Marko Tomasović, Đurđa Habel, Aleksandar Homoky, Miroslav Škoro, Jasenko Horvat, Ivan Zak i drugi.

I ovog dana u požeškom šetalištu bilo je živo uz nastupe dječjih plesnih skupina, KUD Šijaci iz Biškupaca i TS Ciraki, zatim kuhanje starih jela „Muzeja u loncu“, a u prepunom festivalskom šatoru nastupili su županjski tamburaši Patria dakako uz redovno i poznato natjecanje vinopija za „Ej ti pij liistu“. Požeški tamburaši „Zlatna dolina“ predstavili su video spot za svoju novu pjesmu „Sve su cure kao med“.

U subotu je  večer tamburaške glazbe pod nazivom „Zlatne žice Slavonije“ uz izravni prijenos HTV-a, predstavit će se nosači zvuka Aurea festa u izdanju Campusa, u šetalištu nastupaju tamburaši „Zlatni vez“ iz Velike itd.

(Foto: Marko Krstanović)

no images were found

0 Comment

Send a Comment