Asfalt u obje vetovačke ulice do petka, 17.kolovoza, nakon toga fešta i opće narodno veselje

Autor: DK

Asfaltiranje bi trebalo biti gotovo do petka, 17.kolovoza, kada mještani Vetova, iz dviju ulica, Matije Gupca i Vinogradske, pripremaju veliku feštu jer žele počastiti kako radnike koji su po velikim vrućinama radili tako i sve druge goste na čelu s gradonačelnikom Kutjeva Josipom Budmirom koji je obećao i ispunio obećanje te im odradio ono što su dugi niz godina priželjkivali.

Radove na asfaltiranju smo obišli uoči Velike Gospe. Kamioni su dovozili asfaltnu masu, stroj je postavljao crni sloj na priređenu podlogu, valjci su činili ono svoje, sve na zadovoljstvo tamošnjih mještana. Za Veliku Gospu radnici su imali jeda dan odmora. Već su jutros nastavili s radom kako bi sve komplet bilo dovršeno do petka.

-I stvarno se nije šalio taj naš gradonačelnik Budimir ispunio je svoje obećanje, gledam ove strojeve i postavljanje asfalta i ne vjerujem svojim očima. Bilo je toliko obećanja onih bivših da nisam imala razloga vjerovati da ćemo dobit asfalt. Nisam mu vjerovala moram vam iskren reći. Ne slikajte me i ne pitajte ništa i ovo što govorim previše je. Idem se uhvatiti nekog pametnijeg posla, sutra je Velika Gospa, a oni nek rade svoje. Eeee, nemam što više reći, Sad se i mi moramo pokazati i održati svoje obećanje. Moramo napraviti feštu kako smo i obećali. Istina, neće svi dobiti asfalt do Velike Gospe ali će ga ipak sa zakašnjenjem dan dva dobiti. Rekli su mi da se kasni jer su mijenjali neke papire jer su na nekim mjestima proširivali asfalt s tri na četiri metra širine. Moram i to vidjeti je l’ istina. Ja sam vam kao nevjerni Toma, ono što ne vidim svojim očima u to ne vjerujem, mislim ovdje na ovaj slučaj da tako kažem, na ovu izgradnju – ovu zgodu nam je prepričala jedna mještanka Vetova iz Vinogradske ulice još uvijek nevjerujući da joj prašina neće ići u kuću jer često kroz njenu ulicu prolaze automobili koji dižu prašinu.

-Gledajte, moram i ja zahvalit gradonačelniku Kutjeva na ovome što je napravio. To su mogli i drugi prije njega ali nisu. Ne mogu oni reći da nisu imali novca. Imali su ali su ga preusmjeravali na druga mjesta. Istina rečeno nisam vjerovao sve dok nisu počeli navlačiti ovaj crni sloj – rekao nam je gospodin Josip iz Vinogradske ulice.

Podsjetimo, za Mikića brdo, odnosno Ulicu Matije Gupca, vrijednost radova će biti nešto manje od 495 tisuća kuna bez PDV-a. S PDV-om će to biti oko 620 tisuća kuna. Radovi Vinogradskoj ulici, kako taj dio Vetova nazivaju Vlaško brdo, koštat će oko 500 tisuća kuna, s PDV-om je to nešto manje od 624 tisuće kuna. Financijska vrijednost radova će se povećati jer će se na nekim mjestima, gdje je to bilo moguće, širina asfalta povećati s ti na četiri metra. Na zahtjev tamošnjih mještana gradonačelnik Budimir je iznašao financijska sredstva te je uz dogovor s nadzorom i izvođačem radova omogućio to proširenje asfalta.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: