Ares gradnja, Promet građenje i ekipa Blim pobjednici 2. roštiljade pred brojnim posjetiteljima /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Unatoč pandemiji koronavirusa i kišnom vremenu druga gastronomsko-turistička priredba „Biškupački Chill&grill“ u Biškupcima polučila je dobar uspjeh.

Organizirali su je tamošnje Dobrovoljno vatrogasno društvo, općina Velika i Turistička zajednica te općine na otvorenom prostoru biškupačkog trga, a nazočili su brojni posjetitelji iz sela podpapučkog kraja, te šire okoline među kojima je bila i najstarija Mara Đurčević(89) domaćica iz Biškupaca. Na ulazu u taj prostor provedene su propisane epidemiološke mjere sa posjetiteljima.

Pozdravne riječi sudionicima i posjetiteljima uputio je Mihael Ivanović, predsjednik DVD Biškupci, a priredbu je otvorio načelnik općine Velika Ivica Potočanac.

-Općina podržava ovakve manifestacije, drago mi je da se Biškupčani trude u ovim složenim vremenima organizirati ovakvu priredbu, a uređenjem prostora gdje je bila nekadašnja škola ovdašnje udruge dobit će poboljšane uvjete rada, te primjerenu lokaciju za održavanje različitih manifestacija – naglasio je Ivica Potočanac izrazivši zahvalnost svima koji su se angažirali za uspjeh „Biškupačkog Chill&grilla 2020.“

Sudjelovale su četiri ekipe odmjerivši snage u roštiljanju, a stručni sud u sastavu Marija Franjić i Anđelko Ledić, profesionalni kuhari, te Tomislav Galić, dužnosnik Turističke zajednice proglasili su pobjednički roštilj koja je ispekla ekipa Ares gradnje iz Radovanaca vlasnika Marija Maurusa pri čemu je glavni majstor roštilja bio Ante Valenta iz Marindvora. Uz nagrade sponzora primili su i pehar u trajno vlasništvo.

Druga je ekipa Promet građenje iz Požege, prošlogodišnji pobjednici, treća ekipa Blim, te četvrta Fendovi. Dobili su vrtne garniture, te druge vrijedne nagrade sponzora, a uručio ih je načelnik Potočanac.

-Za dobar roštilj treba upacati meso sa vegetom, solju i biberom, te koristi suho bukovo i hrastovo drvo – kazao nam je majstor roštilja mlađahni Luka Šljerić iz biškupačke ekipe Fendovi, koji su nastupali prvi puta.

Posjetitelji su besplatno kušali kuhane pečenjake koji su tu pripremljeni,  a po popularnim cijenama ponuđeni su specijaliteti sa roštilja.

Za dobru zabavu pobrinuli su se članovi požeškog glazbenog sastava Vertigo pod ravnanjem Željka Svobode izvodeći odabrane narodne i zabavne pjesme tako da je vesela atmosfera na otvorenom potrajala do kasnih noćnih sati.

Foto: D. Krstanović [FAG id=278889]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88