Apel Caritasa Požeške biskupije za pomoć žrtvama poplave

poplava

POŽEGA – U redakciju smo primili dopis od Caritasa Požeške biskupije kojeg prenosimo u cijelosti:

Caritas Požeške biskupije moli pojedince i poslovne subjekte da se uključe u akciju prikupljanja pomoći nastradalima od poplava, napose obiteljima koje su zbog vodenog vala morale napustiti vlastite domove te da svojim novčanim prilozima, hranom i pokućstvom iskažu solidarnost i ljubav prema ljudima u velikoj nevolji.

Nagli porast rijeke Save i iznenadne velike vode rijeke Orljave, Londže i Pakre poplavile su područja šireg dijela Požeške biskupije. Osobito je teško na području Požege, Pleternice, Lipika, Okučana, Ciglenika i Bečica. Stanje je najteže u pleterničkom kraju u mjestu Gradac gdje je voda poplavila kuće dosežući visinu i do 80 centimetara. U požeškom i pleterničkom kraju 500 osoba moralo je napustiti svoje domove, a u Lipika oko 50 dok je na okučanskom području iseljeno više obitelji iz svojih domova. Premda se voda postupno povlači, u većini pogođenih mjesta još su prisutne zaobalne i podzemne vode, usjevi potopljeni, radni strojevi se nalaze u vodi, a kuće i pokućstvo uništeni.

U akciju se može uključiti :

– novčanom uplatom na žiro-račun Caritasa Požeške biskupije: IBAN HR4223860021130011296

– donacijama u hrani, pokućstvu, bijeloj tehnici i namještaju koji se možete dostaviti u župne urede ili u sjedište Caritasa Požeške biskupije (Vukovarska 7, Požega, tel. 034/272-988)

Od srca zahvaljujemo svima za pomoć koju će pružiti nastradaloj braći i sestrama.

Goran Lukić, ravnatelj Caritasa

0 Comment

Send a Comment