Antonija Zelenika iz Velike iznad svojih mogućnosti pomaže obitelji Đanija iz Nove Gradiške jer je i sama kao 17-godišnja djevojčica prošla sličnu tragediju

Autor: D.K.

Možda zato što je i sama u svojoj mladosti prošla sličnu tragediju Antonija Zelenika iz Velike (rođena Šipura) zauzela se i svim medijima poslala apel kako bi se pomoglo obitelji Ivice Đanije i njegova brata Miše iz Nove Gradiške koji su prije nešto od mjesec i pol dana ostali bez krova nad glavom. Kako piše jutarnji.hr požar je izbio usred noći i u samo deset minuta uzeo im je sve što su 13 godina mukotrpno gradili. Dvije sedmeročlane obitelji, od kojih je desetero djece, u hipu su završile na ulici, a svi dosadašnji apeli da se ovim obiteljima pomogne očito nisu donijeli pravi rezultat.

Antonija Zelenika i danas upućuje apel da se tko je god u mogućnosti uključi i pomogne obitelji Đanija, za koju dr. Ivan Bagarić, poznati, danas umirovljeni stomatolog iz novogradiškog kraja kaže da se radi o poštenoj obitelji koja je svojim žuljevitim rukama gradila i pravila dom za sebe i svoje najmlađe, bez kojeg su sada ostali..

-Puno je ljudi pomoglo, puno ih se odazvalo, ali to je još uvijek nedovoljno da bi se ovim divnim ljudima pomoglo kako Božić ne bi dočekali bez krova nad glavom. Sada im je prioritet dobiti građevinski materijal da izbetoniraju gornju deku na kući kako bi onda mogli sređivati unutrašnjost – rekla je za jutarnji.hr Antonija Zelenika iz Velike kod Požege dodajući da kada je dobila informaciju o tome što se toj obitelji dogodilo da su joj odmah kroz glavu prošle slike koje je doživjela kao 17-godišnja djevojka jer se i njima isto to dogodilo.

-U trenu nam je požar progutao kuću i naša obitelj s osmero djece ostala je bez ičega, praktički na ulici. Proradio je taj instinkt, ali i tuga kada sam se sjetila da drugo jutro nisam imala ništa. Živjeli smo šest mjeseci kod jednih susjeda, dok nismo sve obnovili također uz pomoć nekih drugih dobrih ljudi. Zato sam odlučila sada pomoći obitelji Đanija – dodala je Antonija, koja je angažirala cijelu svoju obitelj, prijatelje i poznanike da se uključe i pomognu.

I članovi požeškog Moto kluba Tsunami, koje je prigodom njihovog dolaska u Novu Gradišku dočekao dr. Bagarić, priključili su se akciji te obitelji donirali hrane, odjeće i novca, a pozivaju i sve prijatelje bajkere da pomognu i oni.

Antonija Zelenika je inače poznata po proizvodnji domaćeg i ekološkog džema te marmelada s kojim se poslom počela intenzivno baviti prije desetak godina.  Vlasnica je i EKO plantaže šipka i aronije koja je kao takva jedinstvena na području Požeško-slavonske županije koja daje iz godine u godinu sve veće i kvalitetnije prinose. Svoje proizvode prodaje na sajmovima i drugim prigodnostima diljem Dalmacije kao i u drugim kontinetalnim gradovima u Hrvatskoj. 

Foto: Jutarnji.hr

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot