Anita i Josipa Miličević majci Ljilji priredile veliku feštu: U tajnosti došao veliki broj rodbine i prijatelja /FOTO GALERIJA/

Autor: V.P.

VETOVO – Iako Ljilja Miličević nije razmišljala organizirati veću rođendansku feštu za svoj 60. rođendan za to su se “u tajnosti” pobrinule njene kćeri Anita i Josipa. Obitelj Miličević vlasnik je poznatog Restorana Schon blick u Vetovu čije vođenje je na svoje breme uzela kći Anita kojoj pomaže njena sestra Josipa, a sve do prije nekoliko godina o puno toga brinula se njihova majka, 60-godišnja slavljenica, sa svojim suprugom Jozom koji su počeli s tim biznisom prije više od 20 godina.

S jedne strane Ljilja je mislila iznenaditi svoju obitelj za svoj rođendan dok su njene kćeri priredile sasvim njoj neočekivano iznenađenje.

-Nisam si baš posebno razmišljala o rođendanskoj fešti, jer to je već 60 rođendan, ali mislila sam si da doći će netko od rodbine i prijatelja u čestitare pa ćemo to proslaviti. Da sve iznenadim ja sam naručila i svirce oko devet sati da dođu i malo nas zabave – priča Ljilja Miličević, koja nije znala da puno veći scenarij i feštu već danima pripremaju njene kćerke Josipa i Anita i suprug Josip u punoj tajnosti.

O mjestu fešte nisu dvojili, jer imaju svoj restoran je njihov, pa im je to bilo nešto lakše, no ipak zadržati sve u tajnosti, ali i pozvati više od 60 osoba, rodbine i prijatelja iz cijele Hrvatske, od Rijeke, Zagreba, cijele Slavonije, pa čak i inozemstva, nije bilo jednostavno.

Bilo je veliko razmišljanje kako se Ljilje riješiti iz kuće jedno vrijeme, to popodne što nije bilo jednostavno. Kćerke Anita i Josipa primorali su slavljenicu da treba otići u nabavku Požegu jer one “nikako to ne stignu” kao niti njen suprug Jozo. Sve osoblje iz kuhinje i konobari iz restorana imali su cijeli spisak što treba donijeti kao nabavu iz Požege, a baš i svi su oni imali “probleme osobne naravi”, pa je u Požegu morala ići Ljilja i to osobno. Da se ne bi brzo vratila natrag, jedan dio rodbine iz daljine kao slučajno je prvo je došao u Požegu, pa su Ljilju zadržali još sat vremena, vodeći je na kolače u slastičarnicu. Razmišljala je Ljilja pa neću imati vremena pripremiti ništa za one koji će doći na rođendan, pa je usput u slastičarni naručila dvije tacne kolača da ponese, “nek” se nađe. 

Vratila se Ljilja iz Požege ništa posebno ne sluteći što joj se to sprema. U potpunom mraku velike dvorane restorana čekalo je zajedno s tamburašima 60-ak uzvanika, kao veliko iznenađenje. U međuvremenu se okupilo i sve osoblje, priredilo dvoranu, kuharice pripremile večeru za sve goste, priređena velika torta s vatrometom i sve za veliku feštu iznenađenja.

– Iako sam ja već domaći u restoranu Schon Blick u koji navratim i često nakon svojih fotografskih i novinarskih zadataka, nisam bio jako sumnjiv za Ljilju, jer usput sam navratio da joj čestitam rođendan. Trebao sam je još zadržati u separeu dok se sve pripremi, no Ljilja me je na brzinu upregla da joj pomognem pripremiti grickalice za stol, jer evo doći će i neki gosti pa da ima nešto na stolu. Dok smo mi to stavljali u zdjelice i na pladnjeve, Ljilja meni onako u povjerenju kaže, ne znaju moji, ali ja sam naručila i svirce. Jao, pa kad dolaze ti svirci? Iza devet kaže Ljilja. Pa koji su to svirci? Jurgec i njegovi dečki. A, da dobri su to svirci, kažem, znajući da su već u velikoj dvorani spremni za doček – priča nam Vladimir Protić, autor ovih redaka i dijela cijelog scenarija.

Konačno je uslijedio odlazak do velike dvorane i stvarno veliko iznenađenje za LjIlju, jer upalila su se svjetla, tamburaši zasvirali “Sretan ti rođendan”, a svi uglas pjevali. Nije došla do daha još nekoliko trenutaka, no onda su je brojni zagrljaji, poljupci i čestitke vratili u stvarnost, a njoj ništa drugo nije preostalo već zahvaliti svojim kćerkama i suprugu za to veliko iznenađenje.

 – Sve je to bilo zaista teško organizirati, a da ona nešto ne primijeti. Mi smo se pravile kao da uopće ne mislimo na rođendan, ispalo je kao da smo za to zaboravile. Kako i ovih dana ima jako puno posla u restoranu, imamo i Vinski bal svi smo bili u nekoj žurbi i poslu, pa se to nije ni primjećivalo. No istovremeno smo mi žurno radile i sve dogovarale, sve pozivale, ali i istakli da se ne smije nikao mami odati iznenađenje. Najteže nam je bilo to popodne nekako je otpraviti iz restorana, jer inače sve bi propalo. Tako smo mi svi izmišljali neke obveze, morali otići nekamo, a onda čim je Ljilja otišla poslom u Požegu, svi krenuli u pripreme. Drago nam je da smo u potpunosti uspjele i našoj majci priredili veliko iznenađenje, da zajedno sa nama, svojom rodbinom i za nju važnim prijateljima proslavimo njen 60. rođendan – rekle su Josipa i Anita Miličević, zadovoljne što je sve uspjelo ostati ne otkriveno i provelo se uspješno.

Kakva je fešta bila teško je opisati ali se ne smije niti reći do kada je potrajala jer kako su nam danas neki od gostiju rekli uspjeli su stići na jutarnju misu zornicu. 

Komentiraj: