Anamarija Blažević nova predsjednica Zajednice žena požeško-slavonskog HDZ-a “Katarina Zrinski”

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Na redovnoj izbornoj skupštini Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Požeško-slavonske županije za novu predsjednicu imenovana je Anamarija Blažević, aktualna obnašateljica dužnosti pakračke gradonačelnice koja je dobila četverogodišnji mandat za obnašate te političke funkcije.

Na skupštini su imenovane i članice Županijskog odbora te izaslanice za sabor Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” koji će e održati 25. veljače u Zagrebu.

-Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobila podršku od svih nazočnih članica da u narednom četverogodišnjem mandatu vodim Zajednicu “Katarina Zrinski” Požeško-slavonske županije. Zajednica žena “Katarina Zrinski” nosi lijepo ime jedne naše heroine i doista je velika čast biti predsjednica ove županijske organizacije. Naši ciljevi i zadaće u četverogodišnjem mandatu su afirmirati ženu ne samo u političkom životu, već isto tako i u gospodarskom i društvenom životu, ukazati na sve ono što žene danas muči te pokušati napraviti pomake kako bi se žene u ovom društvu doista bile ravnopravne s muškarcima. Moram reći da je naš župan jako ponosan na dvije gradonačelnice u županiji, kao i sve ovdje nazočne žene jer ipak je to dokaz da i žene mogu u političkom životu zauzeti značajnu poziciju i tako raditi za svoje sredine – rekla je Anamarija Blažević novoizabrana predsjednica Zajednice dodajući kako će se uz osnovne zadaće i dalje njegovati humanitarna djelatnost po kojoj je zajednica posebno prepoznatljiva u društvu, te nastaviti svečano i dostojanstveno obilježavati vjerske blagdane ali i sve datume koji su važni za Republiku Hrvatsku.

Županijskoj skupštini prethodili su izbori na svim razinama, a plan i program djelovanja u novom mandatu predstavila je ovom prilikom i nova predsjednica požeškog Gradskog odbora Zajednice “Katarina Zrinski”
Marijana Matijević.

Požeškim “Katarinama” posebnu je podršku dao predsjednik požeškog Gradskog odbora HDZ-a Darko Puljašić koje će uz njegovu pomoć, ostvariti vrlo konkretne ciljeve. 

U Županijski odbor Zajednice “Katarina Zrinski” imenovane su i članice Marija Vuković, Davorka Ružička, Marijana Matijević, Dijana Adžijević, Ivana Pejnović, Nikolina Rezo – Lucić, Josipa Šojat, Anamarija Sikirić, Ljerka Marukić, Nikolina Nikolaš, Maja Sontaki i Davorka Rodić.

Uz Darka Puljašića, svojim kolegicama, podršku su dali i saborski zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Županijskgo odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije Franjo Lucić, te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

 

 

 

Više iz kategorije