Akcijska grupa za turizam grada Požege: Tim koji će se jednom mjesečno sastajati i donositi konkretne prijedloge i zaključke

Autor: DK

Na sastanku u Gradskoj vijećnici gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić i direktorica Turističke zajednice Silvija Podoljak okupili su turističke djelatnike koji će se sastajati jednom mjesečno i donositi konkretne akcije prema podizanju kvalitete u destinaciji i kreiranju požeške urbane priče.

Ova akcijska grupa za turizam pokrenuta je radi stvaranja strateških grupa i turističke strategije grada koje će objediniti sve dionike turizma i stvarati turističke proizvode spremne za goste i zainteresirane turističke agencije.

Povod sastanka je stvaranje smislenih interesnih grupa koje će raditi na terenu, pripremati ponude i turističke paket aranžmane. Sastanci su ujedno i priprema za Dane hrvatskog turizma koji se u Slavoniji održavaju od 2. do 5. listopada, a koji zahtjevaju intenzivan rad i za turističke djelatnike koji će pohoditi Slavoniju u tom terminu te posjetiti i Požeštinu kroz izlete i obilaske.

Cilj sastanka je također i da se u program gradskih manifestacija uključi što veći broj gradskih udruga koje mogu doprinijeti kvalitetnijim događajima u gradu.

Gradonačelnik Puljašić je naglasio da ne postoji konkurencija u destinaciji i da je izuzetno važno raditi na zajedništvu te da kao partneri svi zajedno upravljamo kvalitetom u destinaciji.

-Svatko tko želi dobrodošao je u ovu turističku priču. Plan je i ići u smjeru cikloturizma i to treba biti prioritetno – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Direktorica turističke zajednice Silvija Podoljak pojasnila je da svaki turistički subjekt u destinaciji mora raditi individualno na svojoj kvaliteti i promociji te stvarati doživljaj za svoju nišu gostiju. Također, je spomenula važnost društvenih mreža čime svi zajedno trebamo isticati naše turističke priče.

Članovi akcijske grupe dobili su zadatke da unutar svojih udruga i grupa do sljedećeg susreta pripreme svoje proizvode i usluge, njihove ponude, što je to čime mogu doprinijeti cjelokupnoj destinaciji, kakav doživljaj mogu pružiti gostu i niz drugih kvaliteta koje trebaju zadovoljiti kako bi mogli računati na njih. U međuvremenu će kontaktirati ostale sudionike u turizmu koji se, također, mogu javiti i u Turističku zajednicu grada Požege sa svojim ponudama, proizvodima i uslugama.

Sljedeći sastanak zakazan je za sredinu lipnja kada će biti formirane strateške grupe s detaljnim informacijama prema kreiranju novih turističkih proizvoda.

Komentiraj:

blank