Euharistijsko slavlje o 14. obljetnici smrti kardinala Franje Kuharića (FOTO)

Autor: D.K.

DSC_8640POŽEGA – O 14. obljetnici smrti zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića, održano je svečano misno slavlje u požeškoj Katedrali koje je u koncelebraciji s dvadesetak svećenika predvodio mjesni biskup msgr.dr. Antun Škvorčević. Prigoda je bila u predvečerje obilježavanja Dana grada Požege u molitve uključiti i sve hrvatske branitelje posebno iz Požege, koji su položili živote za domovinu.

Među brojnim vjernicima misnom su slavlju bili nazočni, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa zamjenicima Mariom Pilonom i Darkom Puljašićem, predstavnici hrvatske vojske predvođeni zapovjednikom požeške Vojarne na čelu sa zapovjednikom pukovnikom Matom Tomaševićem i drugi dužnosnici.

U samom uvodu biskup je u pozdravu podsjetio na obljetnicu smrti kardinala Franje Kuharića za kojeg je istakao kako nas njegov primjer i danas treba potaknuti da se zauzetije nastojimo ostvarivati evanđeoske vrijednosti.

Na završetku euharistijskog slavlja biskup je čestitao gradonačelniku i svim građanima Požege Dan Grada, povjerivši kardinalu Franji Kuhariću da moli za sve građane grada Požege kako bi živjeli na način kako je on svojim životom svjedočio vjeru.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije