Rekonstrukcija Trga sv. Terezije u Požegi za samo 6,51 milijun kuna

Autor: D.K.

POŽEGA – Otvorene su ponude za izvođenje radova na rekonstrukciji Trga sv. Terezije u Požegi koji su radovi procijenjeni na 10 milijuna kuna. Prema svemu sudeći financijski izdatak za izvođenje planiranih radova prema postojećem projektu biti će daleko manji i to 6,515 milijun kuna koliko iznosi ponuda jednog od četiri ponuditelja, Presoflex gradnje d.o.o. iz Požege.

Na javni natječaj uz Presoflex gradnju d.o.o. javile su se i tvrtke kao zajednički ponuditelji Cestar d.o.o. iz Slavonskog  Broda i Gradnja d.o.o. iz Osijeka koji su ponudili iznos od 6,98 milijun kuna dok je Osijek-Koteks dao ponudu na iznos 7,29 milijun kuna. Javila se na natječaj i tvrtka Vodogradnja d.d. iz Varaždina koja je imala dosta veliki ponudbeni iznos i to 9,47 milijun kuna.

U provedenom postupku Javne nabave, koju je provelo nadležno Povjerenstvo grada Požege, na čelu sa predsjednikom tog povjerenstva Mariom Pilonom, pri otvaranju ponuda bili su nazočni svi predstavnici ponuditelja koji nisu imali primjedbi na provođenje postupka i otvaranje ponuda.

Kako doznajemo u planu je da bi dovršetak radova na rekonstrukciji Trga sv. Terezije trebao biti najkasnije do kraja listopada. Završetkom tih radova Požežani bi dobili novo lice trga i to popločanu cijelu plohu, dio zelenila bi se zadržao kao i spomenik fra Luki Ibrišimoviću. Smjer kretanja bi ostao kao što je i sada.

Na samom središtu trga bit će postavljena fontana popularno nazvana “Vodene orgulje”, koja će imati 40 mlaznica, oko kojih će biti postavljena rasvjeta. Vodeni mlaz dosezat će do dva metra, a igru vode i raznobojnih svjetala pratit će glazba.

Više iz kategorije