Bekafigo nije predsjednik, no lažno se predstavlja i nezakonito saziva Skupštinu povijesnih postrojbi?

Autor: D.K.

Vatroslav BekafigoPOŽEGA – Prema svemu sudeći Vatroslav Bekafigo „samozvani“ predsjednik Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske ne odustaje s lažnim predstavljanjima dovodeći u zabludu kako brojne građane grada Požege tako i uglednike ali i mnoge članice tog saveza tj. povijesne postrojbe iz raznih krajeva naše zemlje, ali i inozemstva.

Prema dobivenim dokumentima vidljivo je da Vatroslav Bekafigo saziva Skupštinu Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske za 12.ožujka 2016. godine potpisujući se kao predsjednik tog saveza iako to zapravo nije što je vidljivo u izvodu iz registra koji se vodi u Uredu državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji.

Postala je tradicija da se dugi niz godina povijesne postrojbe okupljaju uz Dan grada u Požegi, te da se održava i skupština Saveza povijesnih postrojbi naše države. Pohvalno je takvo okupljanje ali u normalnim i zakonitim okvirima, a ne onako na kakav način to radi Bekafigo.

Poznato je da je i prošle godine prilikom obilježavanja Dana grada Požege bilo veoma burno na Skupštini Saveza povijesnih postrojbi koja na kraju nije održana, a na kojoj je na žalost, kako doznajemo, intervenirala zaštitarska služba. Pokušava li ponovno taj samozvani predsjednik Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske Vatroslav Bekafigo izazvati incident na tako važnom događaju kao što je Dan grada Požege, lako je doći do odgovora jer su mnogima već odavno postale poznate njegove prozirne namjere.

U posjedu smo brojnih dokumenata kojima se dokazuje da Vatroslav Bekafigo nije zakoniti predsjednik Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske što je i vidljivo u Registru udruga u kojem je jasno navedeno da je predsjednik Mladen Obadić sa mandatom od 27. lipnja 2015. do 27. lipnja 2019. godine. Prema informacijama kojima raspolažemo Bekafigo se svjesno tako ponaša iz samo njemu poznatih razloga. U pozivu za Skupštinu kojeg je potpisao, ali nije ovjerio službenim pečatom, jasno poziva članice saveza na plaćanje članarina i to na žiro-račun koji je, kako neslužbeno doznajemo, blokiran zbog vođenja sudskog postupka i baš zbog njegovih prethodnih „marifetluka“ dok je navodno vodio taj savez. Upitno je zapravo ima li Bekafigo pečat tog saveza kada je pozive uputio bez ovjere.

Za očekivati je da bi nadležne institucije trebale što prije ispitati ovaj slučaj i provjeriti zakonitost potpisivanja poziva u svojstvu predsjednika. O takvom ponašanju trebao bi povesti računa i poslodavac Vatroslava Bekafiga koji je zaposlen u državnoj instituciji tj. Kaznionici u Požegi, jer takvim osobama ako čine određene (ne)zakonitosti nije mjesto na bilo kojem radnom mjestu u ovakvim institucijama.

O lažnom predstavljanju Vatroslava Bekafigu idu u prilog i fotografije koje će prema svemu sudeći ugledati svjetlo dana na kojima se jasno vidi s kakvim je “ordenjima” okićen na koja ne polaže pravo, a i tko je i ukakvim odorama uz njega fotografiran…o tome u nastavku priče Vatroslav Bekafigo!

 

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot