Edukativne bojanke djeci predškolskog i školskog uzrasta (FOTO)

Autor: S.P.

POŽEGA  –  Edukativne materijale namijenjeni djeci predškolskog i školskog uzrasta koje je izdao Park prirode Papuk promovirani su u dječjem vrtiću “Radost” u Požegi. Riječ je o bojanki s motivima Parka prirode Papuk i slikovnici naziva “Leptir i mrav”. Kako bi promocija bila što zanimljivija i bolje dočarana održan je mali kostimirani igrokaz i edukativna radionica koji su mališane uputili u radnju slikovnice. Slikovnica priča o suživotu iznimno rijetke vrste leptira, močvarnog plavca i mrava.

mr.sc. Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk

-Ova priča posebna je zbog toga što priča o leptiru koji je jako rijedak i u Hrvatskoj živi samo na tri mjesta. Radnja slikovnice odvija se na jednoj livadi na Papuku i govori o suživotu leptira, mrava i biljke plućne sirištare. Životni ciklus leptira koji se zove močvarni plavac izuzetno je zanimljiv, naš leptir treba vlažnu livadu na kojoj raste biljka plućna sirištara na koju leptir polaže jajašca i koja je kasnije hrana leptirovoj gusjenici. Kada gusjenica dovoljno ojača treba posebnu vrstu mrava koji je čuvaju u svom marvinjaku i omogućuju da preživi zimu. Na ljeto iz mravinjaka izljeće novi leptir. Ovim edukativnim materijalima želimo djecu upoznati s Parkom prirode, s njegovim značenjem i potrebom da ga se čuva i zaštiti, a slikovnica ima i svoj poučak – jedni drugima smo potrebni i kao prijatelji i kroz život – istakla je ravnateljica Parka prirode Papuk mr.sc. Kristina Kožić prilikom posjete dječjeg vrtića Radost s kojom je bila glavna čuvarica Parka prirode papuk Gordanom Kukić.

Malim domaćinima poklonili su jedan set bojanki i slikovnica kako bi se kroz godinu mogli podsjetiti na zaštićeno područje parka i njegove zanimljive stanovnike.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot