Krađa, provala, krivotvorenje isprava, prometna problematika, posjedovanje marihuane, ugrožavanje javnog prometa…

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Policijske intervencije i postupanja i ovog su vikenda bile u povećanom opsegu zbog različitih zbivanja počevši od krađa, provala, krivotvorenja isprava, prometne problematike, posjedovanja marihuane te ugrožavanja javnog prometa.

U subotu, 16. siječnja 2016. godine, policijskim službenicima je prijavio 67-godišnjak da mu je u razdoblju 15/16. siječnja 2016. godine, u Požegi, u Primorskoj ulici, iz zaključanog dvorišta nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio moped marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka. Moped je naknadno pronađen, a policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Nepoznati počinitelj u razdoblju od 5. do 16. siječnja 2016. godine, u mjestu Novo Zvečevo, provalio u vikendicu u vlasništvu 60-godišnjaka prilikom čega je otuđio kućanski aparat. Provala je bila i u Pleternici, u subotu, 16. siječnja 2016. godine, u ulici fra Kaje Adžića, tijekom dana, kada je nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio u kuću u vlasništvu 65-godišnjakinje prilikom čega je otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Policijskim službenicima 19-godišnjakinja s područja Pleternica je prijavila u petak, 15. siječnja 2016. godine,  da je nepoznati počinitelj u srpnju 2015. godine, na nepoznatom mjestu, neovlašteno koristeći njene osobne podatke lažno izradio ugovor i sklopio pretplatnički ugovor s mobilnim operaterom. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U nedjelju, 17. siječnja 2016. godine, oko 0.35 sati, u Požegi, u Orljavskoj ulici, policijski službenici su kod 24-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Bilo je i postupanja policijskih službenika radi ugrožavanja javnog prometa. U petak, 15. siječnja 2016. godine, oko 20.40 sati, u mjestu Velika, u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su zatekli 36-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. U nedjelju, 17. siječnja 2016. godine, oko 0.35 sati, u Požegi, u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 29-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,59 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Istoga dana, oko 1.20 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su u osobnom automobilu marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, zatekli 45-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,58 promila. U ponedjeljak, 18. siječnja 2016. godine, oko 0.25 sati, u Požegi, u Cerničkoj ulici, policijski službenici zatekli 26-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,23 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijede prekršajni nalozi.

Tijekom vikenda su se dogodile četiri prometne nesreće s materijalno štetom i to u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira, u Požegi u Mlinskoj ulici, u Velikoj u Ulici Stjepana Radića te u mjestu Vesela.

0 Comment