Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Otkrivena spomen ploča na vukovarskoj osnovnoj školi na Sajmištu hrvatskom branitelju Branku Drinovcu Legi iz Bresnice

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Otkrivena spomen ploča na vukovarskoj osnovnoj školi na Sajmištu hrvatskom branitelju Branku Drinovcu Legi iz Bresnice Požega.eu | Otkrivena spomen ploča na vukovarskoj osnovnoj školi na Sajmištu hrvatskom branitelju Branku Drinovcu Legi iz Bresnice

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





VUKOVAR / PLETERNICA / BRESNICA - Hrvatskog branitelja iz Bresnice Branka Drinovca Legu kojeg je snajperski hitac pogodio 10.listopada 1991. godine u Vukovaru, na Sajmištu pokraj Osnovne škole na poseban se način sjetila s dužnim poštovanjem, njegova rodbina, prijatelji, njegovi suborci, predstavnici grada Vukovara Vukovarsko-srijemske županije, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić te zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, upravo na onom mjestu gdje je Branko položio svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.





U znak trajnog sjećanja na njegov doprinos i ono što je najvrjednije dao, svoj život, postavljena je spomen ploča pokraj onog mjesta, današnje Osnovne škole "Josipa Matoša" na Sajmištu, gdje je sa svojim kolegom Milom Filipovićem i drugim suborcima branio prvu crtu bojišnice s koje se nikad nije vratio u okrilje svojih najmilijih, oca, majke, braće i sestara, prijatelja i suboraca.

Nije bilo mnogo onih koji su se odvažili u tom vremenu otići u nepoznato, gdje je gorilo nebo i zemlja, i braniti svoju napaćenu grudu, Hrvatsku. Nisu to zaboravili mnogi koji se i danas Branka Drinovca Lege prisjećaju u svakoj prigodi i na taj mu način odaju poštovanje.



























/Foto: Čitatelj/



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo