21. „LIČKA VEČER“: Na okupu više od 400 požeških Ličana, stigli i gosti iz starog kraja /FOTOGALERIJA/

POŽEGA – Po tradiciji „Lička večer“ koju organizira Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ iz Požege najveće je godišnje okupljanje raseljenih Ličana kod nas, a to je i vrhunski organizirana priredba. Tako je bilo i ove godine u požeškoj dvorani „Sara“ i to 21. puta, a okupilo se više od 400 Ličana iz požeškog kraja, predstavnici ličkih udruga iz drugih dijelova naše zemlje, te uglednici požeškog političkog života i grada Gospića.

Sve ih je pozdravio zaželjevši ugodnu večer i dobru zabavu, te da ponesu lijepe uspomene sa priredbe dugogodišnji predsjednik „Vile Velebita“ prof. dr. sc. Josip Fajdić, a njihov mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Monike Sakač Botički izveo je državnu himnu, te ličku himnu „Vila Velebita“.

-Lička zajednica u ovom kraju je brojna, Ličani su prisutni dugi niz godina, svojim su radom obogatili ovaj grad, a nadam  se da će tako biti i ubuduće – kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha s kojim je bio dogradonačelnik Mario Pilon, a tijekom večeri pridružio im se i gradonačelnik Darko Puljašić pozdravivši ponaosob brojne goste i uzvanike. Pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, a nazočili su i predstavnici Ličko-senjske županije.

-Ovdje se sastaju prijatelji iz mnogih krajeva koji su napustili Liku, ovakva okupljanja šalju poruku da postoji čovjek i zajedništvo, pozivam vas da i nadalje budete ponosni i pokažete zajedništvo kako to znaju Ličani i Slavonci – istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a tu je bila i predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević, saborski zastupnik Pero Ćosić iz Slav. Broda i mnogi drugi.

Kroz cjelovečernji zabavno-glazbeni program uz obilje pjesme i plesa nastupili su tamburaški sastav „Patrioti“ iz Ličkog Osika, mlada solistica Dorotea Markanjević dobitnica prve nagrade publike na festivalu „Zlatni glas zlatne doline 2017.“, te prijatelj požeških Ličana poznati osječki pjevač Stjepan Jeršek Štef. Za posjetitelje je pripremljena tombola za nizom vrijednih nagrada.

Foto: D.Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank