Uz 16 novih pjesama priznanje Miroslavu Škori za 25 godina suradnje-na kraju veliki vatromet /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Uživali smo u dobrim pjesmama, neka tako bude i dalje, pa otvaram natječaj za nove pjesme festivala iduće godine – riječi su gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića na kraju  ovogodišnjeg „Aurea festa“ koji je nakon sedam dana završen u Požegi Festivalom tamburaških pjesama „Zlatne žice Slavonije“ na kojemu je izvedeno 16 novih pjesama, te isto toliko uspješnica iz ranijeg razdoblja.

Pred više tisuća gledatelja na Trgu sv. Trojstva nastupila su poznata imena naše tamburaške scene Kićo Slabinac, Miroslav škoro, Stjepan Jeršek Štef, Ćiro Gašparac, Cecilija, Sanja Hajduković, Đani Stipaničev i Stjepan Japarić uz pratnju festivalskog tamburaškog orkestra, te više tamburaških sastava među kojima su bili Slavonske lole, Garavuše, Slavonski dukati, Salaš, Dike, debitanti Sokak bez imena, Zlatna dolina i Hajo iz Subotice.

Oni su izvodili skladbe najpoznatijih autora kao što su Ivica Plivelić, Goran Ivanović Lac, Krunoslav Dražić, Ivica Grujo Ićo,  Stjepan Đurković, Šimo Dominković, Aleksandar Homoky, Željko Krznarić i drugi.

Izvođenje novih pjesama izravno je prenosila Hrvatska televizija. Goran Ivanović Lac dobio je nagradu Radio Osijeka za najslavonskiji tekst sa prošlogodišnjeg festivala i to za stihove pjesme „Eh da su mi krila majko“(pjevao je TS „Salaš“), dok je Miroslav Škoro primio posebno priznanje za 25 godina suradnje i nastupa na festivalu u Požegi.

Večer je okončana izvođenjem 16 hitova koje su pjevali isti izvođači, te velikim vatrometom.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: